Helyt adunk a pécsi önkormányzat sajtó-helyreigazítási kérelmének, amit az alábbiakban változtatás nélkül közlünk.

A cikk a hirdetés után folytatódik?Hírportálunkon 2018. május 16-án, ?Újabb kétmilliárdot kell kérnie a pécsi önkormányzatnak – Páva Zsolték cáfolják az értesülést? címmel megjelentetett cikkünkben valótlanul állítottuk és híreszteltük, hogy a Város költségvetési hiánya  a 2017. év végén 9,5 milliárd forint volt, valamint azt, hogy a központi költségvetés által biztosított 2017. év végi  6,54 milliárd forint támogatást az Önkormányzat nem szabályosan használta fel, továbbá azt, hogy a szabálytalan eljárás miatt további hiány keletkezett, ezért az Önkormányzatnak  azonnal újabb 2 milliárd forint központi költségvetési támogatásra van szüksége, melyet a polgármester már meg is igényelt.

Ehhez képest a való tény az, hogy az Önkormányzatnak nincs szüksége további központi  költségvetési támogatásra, ilyen igényt  nem nyújtott be. Az elfogadott zárszámadás és a Város elfogadott 2018. évi költségvetése szerint a Város gazdálkodása a saját bevételek és a 2017-ben folyósított  központi költségvetési támogatás felhasználásával egyensúlyban tartható. A hiány 2017 végére nem emelkedett 9,5 milliárd forintra, melyet a Magyar Államkincstár 2017. évi vizsgálata igazol. 

A 2017. év végén érkezett 6,54 milliárd forint központi költségvetési támogatást az Önkormányzat, kizárólag kötelező önkormányzati feladatok (városüzemeltetés, közösségi közlekedés) finanszírozására, és pénzintézetekkel szemben fennálló kötelezettségek rendezésére, azaz szabályosan használta fel a támogatási szerződésben rögzített szigorú elszámolás mellett.?

KategóriákMETÁL