Vécsey László, Pest megye 6. számú, gödöllői központú választókerület egyéni országgyűlési képviselői mandátumát megszerző fideszes képviselő a Gödöllői Hírek című online újságban válaszolt Gémesi Györgynek, maga helyett a baranyai Hohn Krisztinát ajánlva egy, kifejezetten Gödöllőt érintő helyi ügyért való lobbizásra. A gödöllői polgármester ugyanis előzőleg azt hányta a 2010 óta fideszes parlamenti képviselő szemére, hogy a már régóta tervezett, a helyiek által nagyon várt gödöllői elkerülő út építése nem odázható most már tovább, de azért eddig Vécsey szerinte nem sokat tett. Hohn Krisztina a Parlamentben el is mondta, kicsit furcsállja Vécsey felkérését a gödöllői elkerülő út tárgyában, mert nem tud olyan korábbi példáról, hogy egy körzet megválasztott egyéni, ráadásul kormánypárti országgyűlési képviselője maga helyett a városának az ügyében egy listáról bejutott ellenzéki képviselőt ajánljon, de ha már kapott egy ilyen felkérést, ő felszólal a gödöllőiiek és a körzetben élők érdekében is.

A cikk a hirdetés után folytatódik ?Igaz, én Baranya megyei vagyok, de országgyűlési képviselőként feladatomnak tekintem, hogy az ország bármelyik települését, és azoknak az érdekeit képviseljem. Így Gödöllőt is boldogan képviselem, és a jövőben is számíthatnak rám? – fogalmazott a magyar parlamentben Hohn Krisztina. Majd rátért arra, hogy   elmondja, hogy a gödöllői elkerülő út megépítése miért is lenne fontos, milyen forgalmi adatok és közlekedési szituációk vannak annak hiánya miatt. Nagyjából olyan érveket sorolt, amit a térség képviselőjének is kell(ene), hogy mielőbb megépüljön az elkerülő út.

Hohn Krisztinának Völner Pál államtitkár válaszolt, aki elmondta, hogy a gödöllői elkerülő út egyelőre nincs benne a már eldöntött útfejlesztésekről szóló kormányhatározatban. Majd olyan magyarázattal folytatta, aminek minden magyar adófizető drukkolhat, hogy valóban így legyen: hogy a különböző fejlesztéseket hazánkban, azaz Orbán Viktor Magyarországán és a NER-ben kizárólag szakmai szempontok és a pénzügyi források adta lehetőségek döntik el, nem pedig az, hogy ki a polgármester egy adott településen, vagy milyen a viszonya az országgyűlési képviselővel.

Az előzményekben a Gödöllői Hírek beszámolója szerint Gémesi György a göllői testület ülésén azt mondta, hogy most már nem odázható tovább a Gödöllőt elkerülő út megépítése, mert már-már elviselhetetlen forgalom zúdul a város útjaira, főként a péntek délutáni órákban. Gémesi szerint az egyetlen ember, aki valójában tehet az elkerülő út létesítéséért, az nem más, mint Vécsey László, a gödöllői központú választókerület kormánypárti országgyűlési képviselője, aki Gémesi szerint mióta parlamenti képviselő, ?egyetlen mozdulatot sem tett a beruházás megvalósulása érdekében?. (Hogy tényleg, ő-e az egyetlen ember, aki tehet, és tényleg nem tett-e semmit, nem tudjuk, de az biztos, hogy általában valóban a térség országgyűlési képviselőjétől várják az efféle lobbitevékenységet.) Ahogyan Gémesi György folytatta, abból viszont az derül ki, hogy valószínűleg nem hangzott el mostanában Vécseytől az ügyben kérdés vagy felszólalás a T. Házban: ?parlament felszólalás kell?..

 

 

A Gödöllői Hírek ezért megszólaltatta Vécsey Lászlót, aki a következőt mondta a lapnak:

?Csodálkozom. Nyolc éve szapulja a kormány minden intézkedését, az én munkámat is igyekszik minden módon lehetetlenné tenni Gödöllőn. Most pedig segítséget kér? Elérte, amit akart, saját ellenzéki pártjának képviselője bent ül az országgyűlésben, szövetségesei körében. Emlékeztetőül erről egy képet is mellékelek. Miért nem Hohn Krisztina képviselőasszonyhoz fordul??

 

Vécsey László – Fotó forrása: www.csomor.fidesz.hu 

 

Az, mondjuk, pont nem derül ki Vécsey szavaiból, hogy a ?honatya? tett-e bármit az elkerülőút érdekében, végezte-e a feladatát, amivel megbízták a választók, ahelyett mellékelt egy ócska és aljas, a legrosszabb bulvárt idéző fotót Hohn Krisztináról, amelyen épp egy olyan pillanatban látható a baranyai képviselőasszony, amikor nem a felszólalóra néz, és amelyhez hasonlót nagyon nagy valószínűséggel bárkiről lehetne készíteni az országgyűlésből Orbán Viktortól kezdve Gyurcsány Ferencen át Vécsey Lászlóig. Roppant szomorú, hogy egy képviselő erre vetemedik, és hogy a lap még le is közli.

(Hohn Krisztina a Pécs és Komló közt elterülő kis község, Mánfa volt független polgármestere, aki Gémesi György mandátumát vette át a T. Házban, mint a Gémesi-alapította Új Kezdet alelnöke. Az LMP-UK választási együttműködésnek megfelelően az LMP-frakcióban politizál a T. Házban. Egyértelmű, hogy Vécsey és Gémesi nem szívlelik egymást, Vécsey nyilván emiatt vetemedett a nem csak országgyűlési képviselőhöz, hanem bármely férfihoz méltatlan viselkedésre. Vécsrey volt az, akivel egy ízben amiatt kapott össze Gémesi György, mert a kampányban azt állította egy rendezvényen a fideszes politikus, hogy Gémesi 1500 menekültet akar befogadni Gödöllőre, Gémesi később a Facebookon le is írta, hogy Vécsey hazudott.) 

Hohn Krisztina a felszólalása végén, először nem cinikusan-ironikusan, hanem egy kis dühvel a hangjában oda is szólt Vécseynek, hogy ha legközelebb fotózni akarja, akkor szóljon, mert majd mosolyogni fog.

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL