?A megyei lapok piacán viszont a visszaszorulóban lévő írott sajtónak az országos eléréshez képest töredék az olvasószáma? – ezt bírta mondani szerdán, a Parlamentben Karas Mónika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke a hivatalosan egy éve Mészáros Lőrinc tulajdonába került Mediaworks-ről, amikor azzal szembesítették, hogy Mészáros Lőrinccel nem keménykedett a médiahatóság.

A cikk a hirdetés után folytatódik 

Bezzeg akkor, amikor az RTL Klub egyesülni akart a például a Nők Lapját és a 24.hu-t is kiadó Central Médiacsoporttal, azt nem engedélyezte a hatóság. Ezzel szembesítették Karas Mónikát a Parlamentben, a kulturális bizottság ülésén ellenzéki képviselők szerdán. Szerintük a hatóság a lefújt Centrál-RTL-egyesülést keményen kivizsgálta, ugyanezt viszont Andy Vajna és Mészáros Lőrinc érdekeltségei esetében nem tették meg.

Karas szerint viszont a Central és az RTL összefonódása esetén a cél a teljes országos elérés lett volna, ellenben a megyei lapok piacán a visszaszorulóban lévő írott sajtónak az országos eléréshez képest töredék az olvasószáma.

Nem gondoltuk volna, hogy nekünk kell arra emlékeztetnünk a médiahatóság vezetőjét, akit a Forbes az elmúlt három évben mindig a harmadik legbefolyásosabb magyar nőnek nevezett, hogy az egyébként összesen egyáltalán nem kevés embert elérő  megyei lapokhoz online hírportálok is társulnak.

Ezt már előtte is lehetett tudni, Mészáros is így vette meg a médiacsomagot, hivatalosan éppen tegnap volt egy éve. A DN-t és a Bamát is tulajdonló és kiadó médiavállalt ugyani bő két héttel a Népszabadság bedöntése után került hivatalosan a felcsúti polgármester tulajdonába (ok, az ő tulajdonában álló Opimus tulajdonába). Mészáros azóta újabb médiaérdekeltségeket is szerzett, ahogyan pl. Andy Vajna is.

 

 Ő Karas Mónika – Fotó forrása: NMHH.hu

 

Annak idején az NMHH Médiatanácsa volt szintén az a szervezet, amely a Ringier és az Axel-Springer egyesülését sem engedélyezte.  

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke szerdán a kulturális bizottság meghívására adott számot az NMHH Médiatanácsénak a 2016. évi tevékenységéről.

 

Ő pedig Mészáros Lőrinc (a képen elől, jobbra, ül és eszik /kóstol/) – Fotó: Bankó Gábor

 

 

 

  

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA. A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK 

KategóriákMETÁL