A hetvenes évek vége óta szolgálja a megpihenni vágyó, menedéket kereső természetjárókat a ?Viki pihenő? a Kelet-Mecsek Tájvédelmi körzetben. A Zengő-nyergen lévő esőbeálló állapota azonban az elmúlt évtizedekben olyan mértékben leromlott, hogy már balesetveszélyessé vált, így a Mecsekerdő Zrt. Pécsváradi Erdészete idén újjávarázsolta a kis házikót és annak környezetét, olvasható a Mecsekerdő Zrt. oldalán. A hírt a Bama szúrta ki.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Mecsek legmagasabb pontjától keletre található esőbeálló felújítási munkálatai során megújult az építmény kőfala, és egy teljesen új ácsolatú, az eredeti formát követő, kezelt fenyő tetőszerkezetet kapott. Az egy oldalról nyitott házhoz masszív asztalok és padok is készültek, s a kiépített tűzrakó helyet is körbe lehet most már ülni.

Ha valaki szívesen alszik a természetben, az emelet ?bivakolásra? is alkalmas: akár 4-6 személy is leterítheti hálózsákját a tető alatt

A ?Viki pihenő? jelzett turistautakon, Pécsvárad és Püspökszentlászló irányából, avagy Hosszúhetény felől, a kilátótól leereszkedve is megközelíthető. A felújítás terveit Ruppert Gábor készítette, a kivitelezést a Pécsváradi Erdészet munkatársai, a RU-ART Építész Bt. valamint Ruppert József ácsmester és csapata végezte.

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákPOP