Csütörtökön döntött a Nemzeti Választási Bizottság arról, hogy a Fidesz-KDNP Budai Gyulát nevezi Balog Zoltán helyére a T. Házba, számol be a hírről az MTI. Mint ismeretes a kormányoárti szövetség közös listájáról a parlamentbe jutó Balog Zoltán nemrég lemondott mandátumáról. 

A cikk a hirdetés után folytatódikAkkor azt találgattuk, hogy Csizi Péter kapja-e meg a mandátumot, hiszen elvileg, ha csak a tavaszi listás sorrend alapján dőlt volna el a parlamenti mandátum sorsa, ő juthatott volna be az új magyar országgyűlésbe. Ugyanakkor egyrészt a listás sorrend ilyenkor már egyáltalán nem kötelező érvényű, legfeljebb figyelembe veheti a jelölő párt/pártszövetség azt a döntésekor, a lényeg, hogy olyan valaki legyen, aki rajta volt tavasszal. Másrészt Csizi Péter maga jelezte, hogy nem kíván újra országgyűlési képviselő lenni. Aztán pedig az is eldőlt, hogy Csizi Péter új kihívásokat talált magának.

Emlékezhetnek arra is, hogy Balog Zoltán azzal indokolta lemomdását, hogy a Magyarországi Református Egyház és a gyülekezet szólítja őt ismét lelkészi szolgálatba. Márpedig a két dolgot nem lehet egymás mellett művelni.

Budai Gyula lehet így az a szerencsés, aki a Fidesz-KDNP legújabb parlamenti képviselője lehet – ő tavasszal amúgy viszonylag hátul, a 146. helyen szerepelt a pártlistán, miközben Csizi annak idején a 87-ik helyről nem jutott már be. A jogász végzettségű, finoman szólva is ellentmondásos, kisebb-nagyobb kommunikációs botrányokba keveredő politikai figurának tartott Budai Gyula korábban vidékfejlesztési államtitkár és miniszteri biztos is volt, 2010-től két cikluson át volt parlamenti képviselő. Nem csodálkoznánk, ha Budait harcossága, nem a nagyon jó értelemben vett bevállalóssága miatt választották volna, jól jöhet még egy ilyen tapasztalt, kipróbált politikus Orbán Viktoréknak tavasszal az Európai parlamenti választási kampány során.  

A Választási Bizottság döntött Heinek Ottó halála miatt a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatában megüresedett mandátum betöltéséről is, amit Patzelt Hajnalka kapott.

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákPOP