Az uránvárosi piac felújítása miatt esténként parkoló autókkal túlzsúfoltak a környékbeli utcák. Vannak, akik emiatt füves területen állnak meg. Érkeznek is a bírságok.

A cikk a hirdetés után folytatódikHónapok óta le van zárva szinte a teljes Hajnóczy utca Uránvárosban a piac és környékének felújítása miatt. Az itt élők kénytelenek a környező utcákban parkolni, emiatt természetesen sokkal nehezebb parkolóhelyet találni a környéken, mint korábban. 

Egy olvasónk így írta le a helyzetet:

“Felháborítónak találjuk, hogy az Uránvárosi Piac felújítása miatt, ami sajnos több mint fél éve tart, a környéken lehetetlen parkolni. Ez egy elég nagy terület, több száz autóról van szó. Lassan háborús az egész övezet, gyalog is alig lehet a házakat megközelíteni. Az autókat, akik néha a fűre is felállnak, mert nincs máshol hely, képesek éjszaka, hajnalban is megbüntetni. A városnak nem kellene ebben az időszakban tekintettel lenni erre a környékre????”

Tegnap este 7 körül mi is körülnéztünk a Hajnóczy utca környékén. Elég nagy bajban lettünk volna, ha mondjuk a Kőrösi Csoma Sándor utcában, a Bihari János utcában vagy a Hajnóczy felújítás által nem érintett, Laterum Hotel előtti végén akartunk volna parkolni, mert konkrétan nem volt egy darab hely sem. A Bihari utcánál lévő földes parkoló Spar felőli végén még volt néhány hely, de ez mondjuk a Kőrösi innen nézve távolabbi felén élőket valószínűleg nem vigasztalja. Több autót is láttunk elég furcsán, szinte biztosan szabálytalanul parkolni a környéken.

Beszéltünk olyan környéken élővel, aki azt mondta, ha nem tud megállni ezekben az utcákban, akkor átmegy a 6-os út túloldalára, az egyetem vagy a kormányablak parkolója munkaidő után, esténként szinte üres. Csekkoltuk, tényleg így van. 

Megkértük a városházát, hogy részükről vagy a közterületfelügyelet részéről valaki reagáljon olvasónk felvetésére. Amint érkezik tőlük válasz (nem szokott), közöljük.

KategóriákPOP