A Nyomtass te is! mozgalom kiemelten kezeli a CEU (Közép Európa Egyetem) ügyét, mivel olyanra, hogy egy kormány elüldözzön egy felsőoktatási intézményt, még nem volt példa az Európai Unióban, írta a Szabad Pécshez is eljuttatott közleményében a Nyomtass te is! 

A cikk a hirdetés után folytatódikSzeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy minél többen megértsék ennek a helyzetnek a súlyosságát, és részt vegyenek a tiltakozó akciókban, főleg a fiatalok. Ezért egy különszámot is készítettek, amelyben közérthetően leírták, hogy miről van szó és mi a tét.

Ma este, november 16-án, Budapesten tüntetést is tartanak 18.30-tól az Egyetem téren. A mostani megmozdulást a Momentum szervezi. A Nyomtass te is! saját akcióval is készült,  arra biztatják az egyetemistákat, főiskolásokat, esetleg a végzős gimnazistákat, hogy olvassák és terjesszék a Nyomtass te is! CEU-különszámát, és tiltakozzanak. 

Szeretnék ha ez a lapszámuk minden egyetemre, főiskolára eljutna az országban. Ehhez pedig kérnek mindenkit, aki nyomtatással és terjesztéssel segítseni tud.

Az is sokat jelent ? írják ?, ha csak néhány példányt juttat el egy-egy ember a hozzá közeli oktatási intézménybe, tűzi ki a faliújságra, vagy szól néhány egyetemista-főiskolás ismerősének, rokonának, barátjának, hogy vigyen magával néhány példányt. Ha pedig van energia és lehetőség ennél is több példány nyomtatására, akkor nyilván még hatékonyabb lesz az akció.

A szervező szerkesztőség kéri, hogy aki tudja és teheti jelezzen vissza a részükre, hogy hány példányt és hová sikerült eljuttatni: info.nyomtassteis@gmail.com e-mail címre.

A különszám EZEN A LINKEN érhető el.

KategóriákPOP