Egykori edzőjét és mentorát, Kemény Dénest váltja a szövetség élén a 42 éves, kétszeres olimpiai bajnok magyar válogatott vízilabdázó, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

A cikk a hirdetés után folytatódik 

Vári Attilát a szervezet a vasárnapi közgyűlésén, a Duna Arénában, egyhangú döntéssel választotta meg elnöknek, megbízatása 2020. október 22-ig szól. Kemény Dénes 2012 vége óta töltötte be a tisztséget, nyáron azonban jelezte, szeptember 30-ával távozik.

Az MVLSZ  eredetileg szerda reggelre hirdette meg a közgyűlést, ám az határozatképtelennek bizonyult, emlékeztet az Index. Vasárnap ezek után a Duna Arénában már nem volt jelentősége annak, hányan jelennek meg a tagok közül. Végül a 366 mandátummal rendelkező tag közül 144-en regisztráltak az uszodakomplexum egyik különtermében.

A közgyűlésen először Hesz Máté főtitkár mondott köszönetet Kemény Dénesnek a szervezet elnökeként eltöltött 2114 napért. Majd Kemény Dénes lépett köszönte meg a vízilabdában eltöltött huszonkét évet, aztán távozott a teremből. A szervezethez összesen 51 elnökjelölés érkezett, ám kivétel nélkül mindegyik Vári Attilát jelölte meg. Vasárnap sem jelentkezett más, aki az elnöki posztra aspirált volna, így kizárólag Vári indulhatott a posztért. A voksolás előtt azonban Vári Attila még bemutatta a ?Folytassuk egy csavarral!? című programtervezetét. Nagy hangsúlyt helyezne  a szakemberek képzésére, a sportdiplomácia erősítésére, a szakmai műhelyek és központi akadémiai rendszer kialakítására.

Mivel csak egy jelölt volt, ezért nem volt kötelező titkosan voksolniuk a tagoknak, éltek is a nyílt szavazás lehetőségével, majdegyhangúlag megválasztották Vári Attilát a szervezet elnökének.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

KategóriákPOP