Gyűjtés indult azoknak a vasasiaknak a részére, akik otthonaikat vesztették a hajnali tűzben. Hat lakás vált lakhatatlanná.

A cikk a hirdetés után folytatódikTeljes terjedelmében égett egy hatlakásos társasház egyik lakása csütörtök hajnalban Pécsett, a vasasi D. utcában –  adta hírül a Katasztrófavédelem. A lángok az épület teljes tetőszerkezetére is átterjedtek.

Négy tűzoltóegység pécsről, egy komlóról vonult a tűzesethez, akik öt vízsugárral oltották el a lángokat. A tűz következtében mind a hat lakás lakhatatlanná vált, összesen tizenegy fő hagyta el otthonát, egy ember könnyebb égési sérüléseket szerzett. A tűzoltók hét darab 11,5 kg-os propán-bután palackot hoztak ki az épületből.

Berényi Zoltán önkormányzati képviselő (ÖPE), a Vasasért Egyesület elnöke számos helyre elküldött segítségkérő levelében, ami lapunkhoz is eljutott, a katasztrófavédelemmel ellentétben már 30 szegény sorsú érintettről ír.

Az érintett 6 család közel 30 fő elhelyezéséről a rokonok, barátok ismerősök segítettek, volt két albérlő, nekik az önkormányzat  segít. A károsult családok nehézsorsú, nehéz anyagi körülmények közt élnek, és kétséges, hogy az épület egyáltalán helyreállítható-e. Úgy tudom, hogy talán egy család kivételével mindenki rendelkezik vagyonbiztosítással.

A Vasasért Egyesület nyitott egy bankszámlát a Dél Takarék Szövetkezetnél. Számlaszám: 50800692-15637820. Ide várják az adományokat.

Fotók: Berényi Zoltán


KategóriákMETÁL