Az Emberség Erejével Alapítvány az elmúlt egy évben nem segítette a migrációt, nem avatkozott bele a tavaszi választásokba és nem támadta a kormányt. Viszont szétosztott sok millió forintot civil szervezeteknek.

Az Emberség Erejével Alapítvány az elmúlt egy évben nem segítette a migrációt, nem avatkozott bele a tavaszi választásokba és nem támadta a kormányt. Viszont szétosztott sok millió forintot civil szervezeteknek.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Tavaly decemberben Páva Zsolt, Pécs polgármestere azt nyilatkozta a Rádió 1-nek, hogy nem tartja örömteli fejleménynek, hogy Soros György 130 millió forinttal támogat egy pécsi alapítványt. Szerinte nyilvánvaló, hogy ezzel a helyi választásba is be kíván avatkozni a milliárdos. Úgy vélte, a milliói segítségével egy olyan központ jön létre Pécsett, ahol a Soros-terv megvalósításáért dolgoznak. A Soros-terv az Orbán-féle értelmező szótár szerint egy nagyon gonosz migránsbetelepítési stratégia, ha esetleg valaki nem tudná.

Az alapítvány, amit a helyi Fidesz elsősorban médiája segítségével egy évvel ezelőtt megbélyegzett, a Pécsett már évek óta működő Emberség Erejével Alapítvány, amely tavaly először, idén másodszor hirdette meg a Nyílt Társadalom Alapítványokkal együttműködésben az Erősödő Civil Közösségek (ECK) támogatási programot a dél-dunántúli régióban civil szerveződések számára, 100 millió forintos keretösszeggel.

Páva azt is mondta egy éve, hogy

Mindebből nem kérünk. A jövő héten esedékes közgyűlésen a képviselők elé kerül majd egy nyilatkozat, amelynek elfogadásával kifejezzük a tiltakozásunkat Soros György helyi ügyekbe való beavatkozása miatt, s a pécsi polgárokat is arra kérem, határozottan utasítsák el ezt.

A pécsi közgyűlés el is fogadott egy nyilatkozatot a témában, az alapítvány ezt követően csak nehezen talált irodát magának a városban, néhány, a helyi fideszes politikusok által felheccelt ember pedig információink szerint hónapokig zaklatta-fenyegette telefonon, levélben az alapítvány munkatársait.

Őket:

Az Emberség Erejével Alapítvány munkatársai

Csak hogy ne vesszen a feledés homályába, itt egy tavaly decemberi videó arról, ahogy Csizi Péter és Hoppál Péter országgyűlési képviselők sajtótájékoztatón hosszan magyaráznak a ?Soros-kampányközpontról?.

Nézzük, mi minden valósult meg idén az Emberség Erejével Alapítvány által megítélt támogatásokból csak Pécsett.

Az elmúlt évek egyik legizgalmasabb pécsi kezdeményezése, a Pécs8 például fiatalokhoz tudta így elvinni programját. 

A Vince patak regatta megvalósulását is segítették, akárcsak az önkormányzati cég Biokom és a város.

A Moiré Kulturális Egyesület gyerekekhez hozza közelebb a természettudományt. Az Erősödő Civil Közösségek programban megvalósuló projektjük egyik leginkább látványos eleme a Király utcában megnyílt Makker.

A Zöld Folt Közösségi Kert tagjainak munkáját is segítették.

Támogatták a Lángnyelv Alapítvány projekjét.

A Nevetnikék a legerősebb gyerek-kórház projekt jelenleg.

Ezek közül többről a pécsi önkormányzat lapja is beszámolt (rendre nem említve meg az ECK-t), az a lap, ami előtte néhány hónappal ilyen címekkel jelent meg:

Páva: migránspárti központot hozott létre Soros Pécsen.

Beindul a migránspárti Soros irodája Pécsen

Kormányellenes hálózatot épít Pécsen is Soros György

Nem vicc, Sorosék új emberi fajt akarnak

A pécsiek 0,02 %-a volt kíváncsi a Soros-pénzzel támogatottak haknijára 

Itt van még egy korrekt cím és egy cikk a Pécsi Újságból is:

Megérkezett Pécsre, beszállt a helyi politikába Soros György: kitömött egy alapítványt 

Az összes cikkben szerepel az Emberség Erejével Alapítvány neve.

Az alapítvány folytatja működését jövőre is. Az Erősödő Civil Közösségek 2019-es kiírására 144 pályázat érkezett be a benyújtási határidőig, a mintegy százmilliós keretösszegre két és félszeres, közel 260 millió forintos forrásigényt adtak be a támogatást kérők – áll az alapítvány Szabad Pécshez eljuttatott sajtóközleményében.

Azt írják továbbá, hogy

A pályázatok közül 49 az Indító kategóriába érkezett be maximum 500.000 Ft-os támogatási igénnyel, 95 pedig az Erősítőbe, maximum 3.000.000 Ft-os összeghatárig. Hatalmas eredmény, hogy 103 pályázó először jelentkezett az Erősödő Civil Közösségek programba, míg 41 pályázó a tavalyi programban is adott be támogatási igényt. A területi eloszlás szerint 9 régiós, 90 baranyai, 17 somogyi és 29 tolnai, 75 pályázat megyeszékhelyen, 28 kisvárosban, 41 pedig kistelepülésen valósul meg támogatás esetén. 

Felmerül a kérdés így 2018 végén, hogy Páva Zsolt, továbbá Hoppál és Csizi Péter, valamint a pécsi közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciója mégis mi a fészkes fenéről hadovált 2017 decemberében. Mert minden jel szerint az Emberség Erejével Alapítvány a hatályos magyar törvények betartása mellett működik azóta, nem segíti a migrációt és egyetlen hírt sem olvastunk még a propagandamédiában sem arról, hogy tavasszal be akartak volna avatkozni a választásokba vagy bármilyen gonoszságot követtek volna el pécsi polgárok ellen Soros György nevében és támogatásával. Viszont számos értékteremtő projektet támogattak a régióban és Pécsett.

Oké, minden épelméjű ember tudta, hogy a tavalyi támadássorozatnak semmi alapja nincs, egy orbitálisan nagy kamu az egész, nem véletlen, hogy sem a közgyűlés által elfogadott nyilatkozatban, sem a sajtónyilatkozatokban nem merték nevesíteni az alapítványt. (A médiájuk persze nem volt ennyire szívbajos, sőt, nagyon is proaktív volt az ügyben.) A szervezet mindenesetre magára ismert, be is perelte Páva Zsoltot és Hoppál Pétert, első fokú ítélet volt már, másodfokú még nem, augusztus óta húzódik az ügy, azóta nem sikerült még tárgyalási időpontot se kijelölni. Az alapítvány kérte, hogy közvetlenül Budapestre, a kúriára kerüljön az ügy, a bíróságok elfogultsága miatt.

Az Emberség Erejével Alapítvány egyébként meghívta Pávát teázni, hogy saját maga győződjön meg arról, milyen munkát végeznek. Akkor azt a választ kapták, hogy a polgármester majd a pécsiektől fog tájékozódni az év folyamán. Most akár tájékozódhatna, ha esetleg eddig nem tette meg, van még néhány nap az évből.

KategóriákMETÁL