A büntetőper csütörtökön reggel kezdődik, a Pécsi Járásbíróság az első tárgyalást tartja ma.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt kell bíróság elé állnia egy, daganatos megbetegedésben és más gyógyíthatatlan betegeségben szenvedő gyermekeket segítő, és gyermekhospice-szolgáltatással is foglalkozó alapítvány vezetőjének.

Az első fokú bírósági eljárás első tárgyalási napját tűzték ki csütörtökre. Az alapítvány kuratóriumi elnökét 22,5 milliós hűtéen kezeléssel vádolják.

Mint azt a Pécsi Járásbíróság honlapján nyilvánosan is elérhető bírósági jegyzékből tudni lehet, az alapítvány célja a rosszul felszerelt betegellátó intézmények, kórházak, klinikák gyermekosztályainak támogatás, orvosi műszerek felújításához, újak vásárlásához támogatás nyújtása, a berendezés korszerűsítése a hosszabb ideig ágyhoz kötött beteg gyerekek komfortérzetének emelése. Mindemellett támogatások igénybevétele és nyújtása, a célok megvalósítását segítő eszközök felkutatása és a beteg gyerekek szállítása.

Az ügyészség szerint az alapítvány kuratóriuma csak névleg működött, tényleges üléseket nem tartott, a vagyon felhasználásával, az alapítvány működésével kapcsolatos döntéseket a vádlott hozta meg.

Az alapítvány bankszámlái felett a vádlott rendelkezett, a számlákhoz tartozó bankkártyákat is ő kezelte.

A vádhatóság feltételezése szerint a vádlott 2015 februárjától 2016 decemberéig terjedő időszakban vagyonkezelői kötelezettségét megszegte azzal, hogy a kuratórium döntése nélkül az alapítványi célokkal nem összeegyeztethető kifizetéseket teljesített részben az alapítvány bankszámláiról történő átutalással, részben készpénzzel. Ennek során a megvádolt nő a gyanú szerint az alapítványnak – külföldi tanfolyamainak és márkás ruházati cikkeknek a kifizetésével – összesen 22 millió 588 ezer forint kárt okozott.

KategóriákMETÁL