A pécsi Dóm Kőtárban adták át, idén is január 21-én a pécsi elismerést a Magyarok Kenyere program ötletadó-alapítójának.

A cikk a hirdetés után folytatódikMária Terézia ugyanis több, mint negyvenéves uralkodásának utolsó évében, 1780. január 21-én emeltette városi rangra Pécset. Ezért adja át a díjat évről évre Habsburg György, a Tüke Alapítvány tiszteletbeli elnöke.

Korinek László kriminológus, egyetemi tanár a tizenhatodik, akinek munkásságát Tüke-díjjal ismerik el az alapítók és a kuratórium tagjai.

Professzor dr. Korinek László (72), az MTA rendes tagja, tiszteletbeli német konzul a Kolping-mozgalom elnöki tisztét is sokáig betöltötte korábban.

Az első alkalommal csak tavaly adományozott Ifjúsági Tüke díjjal az idén Burján Csabát és Knoch Viktort tüntették ki. Ők tavaly a rövidpályás magyar férfi gyorskorcsolya váltó tagjaiként olimpiai bajnokok lettek. Az elismerést a sportolók szülei vették át.

Az idén alapításának 100. évfordulóját ünneplő PVSK-t pedig, mint civil szervezetet díjazták elismerő oklevéllel. Az elismerést a sportklub nevében Czerpán István elnök, és Rákossy Balázs társadalmi elnök vették át.

KategóriákPOP