Egy 68 éves pécsváradi férfit tartóztattak le pénteken, akinek feleségét szerdán szállították kórházba, miután a férj addig fojtogatta a nőt, amíg elveszítette eszméletét. Másnap a kórházban elhunyt.

A cikk a hirdetés után folytatódikEmberölés miatt a Pécsi Járásbíróság egy 68 éves pécsváradi férfi letartóztatását rendelte el pénteken. A férfi szerdán bántalmazta a feleségét. A nőt még aznap kórházba szállíották, és olyan hírek láttak napvilágot, miszerint sikerült az állapotát stabilizálni. A következő hír azonban az volt, hogy a nő elhunyt másnap a kórházban.

Ilyen előzmények után rendelték el a férfi előzetes letartóztatását. A Pécsi Törvényszék pénteken közleményt is kiadott az ügyben, a szerint a férfi június 24-én kora reggel veszekedett feleségével pécsváradi otthonukban, majd bántalmazta is az asszonyt. A nő a dulakodás közben földre került, a férfi számára azonban még ekkor sem volt megállás, megragadta a nő nyakát, és fojtogatni kezdte, egészen addig , amíg a feleség az eszméletét is elveszítette. A férfi feje csak ezután tisztulhatott ki, telefonon segítséget hívott, a nőt kórházba szállították, ahol azonban másnap életét vesztette.

A férfi azt mondta a hatóságnak, hogy féltékeny volt, ezzel magyarázta tettét. Az emberöléssek meggyanúsított pécsváradi nyugdíjas letartóztatását egy hónapra rendelte el a járásbíróság.

KategóriákPOP