Merthogy a csapi víz, azaz a vezetlékes víz is egyfajta házhozszállítás, erre építi fel március 22-i, azaz a víz világnapi kampányát a Tettye Forrásház Zrt.

A cikk a hirdetés után folytatódik„Március 22-e a víz világnapja. A nemzetközi zöld napot a koronavírus-járvány miatt második alkalommal vagyunk kénytelenek a négy fal között ünnepelni. Arra viszont ebben a nehéz helyzetben is lehetőségünk van, hogy felhívjuk a figyelmet a háztartásokban, az egészségügyben, élelmezésben, gazdaságban és a kultúrában egyaránt nélkülözhetetlen vízre, amelynek értéke jóval többet jelent annak áránál. A világnap idei mottója is ezt igyekszik tudatosítani: A víz érték. Becsüld meg!” – olvasható a pécsi víziközmű-szolgáltató, a Tettye Forrásház Zrt. hétfői közleményében.

Ivóvíz: házhozszállítás 1892 óta

Az elmúlt egy évben egyre nagyobb szerepet kap a házhozszállítás, a megrendelt ruháért, elektronikai cikkért, kész ételért csak a küszöbig kell elmennünk. De vajon a zuhany megeresztése közben, vagy amikor felhajtunk egy pohár teát, eszünkbe jut-e, hogy ugyanezt tesszük: házhoz szállíttatunk, emlékeztet rá a Tettye Forrásház.

Mint írták, Pécs víziközmű-szolgáltatója 1892 óta végzi a kiváló minőségű tettyei karsztvíz (majd az 1900-as évektől tortyogói és pellérdi mélyfúrású kutakból származó víz) házhoz szállítását, biztosítva ezzel mindenkinek a vezetékes víz jelentette kényelmet.

„És a közműszolgáltatásnak itt nincs vége: nem csak „hozzuk”, de a lefolyókon, csatornákon távozó szennyvíz formájában „visszük” is a vizet. A házhozszállítás folyamata a megújuló energiaforrások használatát is érinti: az összegyűjtött és elszállított használt vízből keletkező szennyvíziszapból a Pécs határában lévő szennyvíztisztító telepen működő biogázüzem zöldenergiát termel, amely a közműves víz- és csatornaellátás rendszereit, a víz házhozszállítását működteti.”

KategóriákPOP