A fejlesztés uniós forrásból valósult meg, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával, tájékoztatta a sajtót a hírről a Baranya Megyei Önkormányzat.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz új baranyai kerékpárút a Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című felhívás keretében épült meg. A hivatásforgalmi kerékpárút- és forgalomlassító sziget kivitelezésére 56,99 millió forint, vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Birján önkormányzata. A fejlesztési programot a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal konzorciumi partnerségében valósították meg. 

A kerékpárút a települést és az 57. számú Pécs-Mohács összekötő út mellett található iparterületet, illetve az ott található nagy foglalkoztatók, mint az ENGER Kft. Vagy a NOVRO Kft. üzemét, illetev számos kisebb vállalkozás telephelyét köti össze.

A hivatásforgalmi kerékpárút hossza megközelíti az 1,4 kilométert. A kivitelezés során gyalog- és kerékpárutat alakítottak ki, és forgalomcsillapító szigetet is létesítettek a biztonságos közlekedés feltételeinek javítása érdekében.

A kivitelezési munkálatok 2018 szeptemberében kezdődtek el, a sikeres műszaki átadás-átvételi eljárás lezárására 2018. december 19-én került sor. A projekthez szemléletformáló kampány is kapcsolódott, amibe a településen élő gyerekeket és felnőtteket egyaránt bevontak. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 

KategóriákPOP