Több tízezer pécsi háztartásba érkezhetnek meg hamarosan szórólapok a Szabad Pécs információi szerint a következő napok során a Fidelitastól és a Civilek a Mecsekért Mozgalomtól. Az üzenet kb. az, ahogyan a megszerzett szórólapokon láttuk, hogy a Fidesz olimpiai bajnok pécsi polgármesterjelöltje és lánglelkű keresztesvitézei küzdenek majd meg a választáson az vasvillás ördög fiával és számtalan krampusszal. Persze, hogy vajon ki is fizeti valójában mindezt, nem tudni.

A cikk a hirdetés után folytatódikFelelős kiadó: Fidelitas. Felelős kiadó: Civilek a Mecsekért Mozgalom. A Szabad Pécs úgy tudja, hogy ilyen szórólapokkal fogják több tízezer példányban szőnyegbombázni a pécsi postaládákat a következő napoktól.

Hogy mindezt valójában a pécsi Fidesz vagy csatolt részei fizeti, igencsak valószínű, persze hétpecsétes titokként őrzik az információt. Mi nem hivatalosan arról értesültünk, hogy ugyanott, ugyanabban a nyomdában készül mindkét szórólap, és a megrendelő/ügyintéző is ugyanaz a személy. Persze, még simán lehet ez az egész fake news, legalább annyira, minthogy a nem 1000%-os közszereplő Tiborcz István a közelében nem járt még EU-s pénznek.

Nem hisszük ugyanis el pl. azt, azonnal és kétkedés nélkül, hogy egy elviekben eredetileg a 2000-es évek végefelé, a Tubesre telepítendő katonai radar ellen küzdő, de később más zöld ügyekben is megszólaló (igen, a hőerőmű biomassza blokkjának üzemelése ellen is felszólaló), és elvileg direkt politikával nem foglalkozó civil szervezet első és legfontosabb dolga X-idő után a nyilvánosságban az lenne, hogy a pécsi polgármesterválasztást próbálja befolyásolni. Merthogy ezzel azért nyilván ez az elsődleges cél, semmi más nincs mögötte. Akár több tízezer szórólappal, de akár több százzal is készülnek.

Mi számszerűen a Fidelitas már nagyjából ismert szórólapjáról hallottunk konkrétabbat, azzal kapcsolatban (újabb) több tízezer példány “kipostázásáról” csicseregtek a verebek. Nyilván az is izgalmas ügy, hogy ők miért mennek ebbe bele és költenek el nem kevés pénzt, avagy miért “lopták” hasonlóan ízléses plakátjukra a Sport szelet fényképét.

Fotó forrása:xxxxx

A legviccesebb politikai bulvár álhír azonban a napokból /de az egész országból szemlézve a híreket/ az egyik pécsi fideszes propagandaoldalon jelent meg (bocs mindenkitől, de ezt a komolytalansága miatt nem linkeljük most ide be, pedig e téren mi jó fejek szoktunk lenni – amúgy időközben már “át is vetették” másokkal, így már nem csak náluk olvasható), miszerint az ellenzéknél gondolkodnak a polgármesterjelöltjük, Péterffy Attila visszahívásán, majd végül egy másik ellenzéki vagy “ellenzéki” (kinek, hogy tetszik) jelölt mögé állnak be.

Nem tartjuk kizártnak, hogy ezt a maszlagot (ahogy a kétségbeesés fokozódik a pécsi kormánypárti politikusoknál és propagandistáknál) a következő napokban még ki fogják bontani a legkülönbözőbb felületeken.

Na, de ha ez amúgy igaz lenne, akkor vajon miért is kellene annyira holnap/holnapután a postaládánkban landolnia a már szinte nem is polgármesterjelölt elleni karaktergyilkosság-sorozat újabb szép bizonyítékának? Miért kellene akkor a rém ízléses bulvárszórólapok miatt idegeskednie a szerencsétlen átlag pécsi választónak?

KategóriákPOP