Egy letűnt kor pusztuló emlékműve és csodás easter egg, arra vészhelyzetre, ha éppen lemerült a telefonod a belvárosban.

A cikk a hirdetés után folytatódikMessziről kicsit úgy néz ki mintha lehányták volna (ki tudja..), de a címlapképen bizony egy érintőképernyős információs terminál látható, amiből 2013-ban 7 db-ot helyeztek ki Pécs turisztikailag kiemelt helyszínein. Elvileg turisztikai információkat jelenít meg, de amióta fotózgatom (azaz néhány hónapja, amikor arra járok és éppen eszembe jut) még sose működött.

Szóval ilyenből elvileg van hat másik, de a Széchenyi téri példány, annyira szem előtt van és annyira beolvadt a városképbe az évek során, hogy a városlakók közül sokan talán teljesen el is feledkeztek róla. Kicsit úgy tűnt, hogy az üzemeltető is. Az Irány Pécs! Nkft.-nál telefonos érdeklődésünkre annyit árultak el, hogy tudnak a problémáról, és éppen a napokban merült fel a terminálok felfrissítésének a terve. Tavasszal újrafóliázás is jöhet. A cég tájékoztatása szerint a többi egység működik, ennek is “csak” az internetkapcsolatával van a gond.

Ami az információra éhes turistáknak átok, az másnak szórakozás: az offline állapotnak köszönhetően remekül el lehet szórakozni egy kicsit a géppel. Nem egy GTA5, de itt egy videó arról, hogy a Google Chrome kis játékával hogyan lehet elcsapni néhány percet a Széchenyi téren.

Kérdéses persze, hogy manapság, amikor mindenkinek a zsebében lapul az információs szupersztráda, mégis mi szükség van egyáltalán egy ilyen készülékre. Lehet, hogy tényleg csak ennyi.

KategóriákPOP