Nem, nem az Emberség Erejével Alapítvány, amit kórusban soroskampányközpontoztak le a helyi Fidesz-kamugépek.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz Mfor.hu vette észre, hogy bővült az a lista, amire a külföldről támogatott civil szervezetek kerülnek fel regisztráció után. 2017-ben lépett hatályba a törvény, ami erre kötelezi azokat civileket, akik évente 7,2 millió forintnál többet kapnak külföldi forrásból. A kormányzat célja ezzel az “átláthatóság biztosítása” volt, meg persze nem titkoltan az, hogy derüljön ki feketén-fehéren, kit támogat a Világ Leggonoszabb Embere, Aki Magyarország és Európa Elpusztítására Tör, azaz Soros György. Az ilyen szervezeteknek ezt a címkét honlapjukon és kiadványaikon is szerepeltetni kell.

A listán egyetlen baranyai szervezet neve szerepel, a Gangesz Indiai-Magyar Kulturális Alapítványé. A Fidesz által lesoroskampányközpontozott Emberség Erejével Alapítványnál a törvény hatályba lépése után úgy döntöttek, hogy nem regisztrálják magukat, itt elolvasható, miért nem.

A régióból még két civil szervezet szerepel a listán, a bonyhádi Kíra Völgységi Kutyamentő Egyesület és a szekszárdi Kölyökház Alapítvány.

Ők nyilván tevékenységükkel rászolgáltak, hogy évekig ezt a bélyeget viseljék, csak mert a Fidesz háborús, ellenségképző politikai stratégiája korábban éppen egy ilyen törvényt termelt ki magából.

KategóriákMETÁL