„Nem most van itt az ideje annak, hogy bemenjünk a kórházakba, hogy kamuvideókat vagy álhíreket gyártsunk” – mondta a minap Orbán Viktor, mivel előtte nem sokkal levelet kapott 28, pártoktól (azaz a Fidesztől és a kormánytól is) független szerkesztőségtől. Aztán mégiscsak történt valami.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Mi ugyanis – mivel a Szabad Pécs is az aláírók közt van – úgy döntöttünk, hogy az elmúlt bő egy év legfontosabb, minden magyar családot érintő témájában szeretne végre korrekt, hivatalos tájékoztatást kapni. Elérni például azt is, hogy az orvosok, kórházi dolgozók, klinikavezetők szabadon nyilatkozhassanak a sajtónak, a kormány és az operatív törzs pedig ne titkoljon el olyan adatokat, amelyeket máshol kérnie sem kell a sajtónak, illetve azt is, hogy a valós helyzetről, időnként, közvetlenül a helyszínről, azaz a kórházakból is be tudjunk számolni.

Orbán fenti megjegyzése előtt a volt kormányszóvivő sajnálta le a levelünket, majd Bayer Zsolt igazította el az Orbán-híveket a kormány védelmében írt, hazugságtól és csúsztatástól sem visszariadó, politikai propagandának hibátlan “véleménycikkében”.

„A magyar sajtó Tartuffe-jei soha életükben nem akartak tájékoztatni senkit semmiről, ezek a gazemberek kizárólag előre megírt forgatókönyvek alapján megpróbálták aláásni a védekezést (…) És Tartuffe most be akar menni a kórházakba, hogy a Rákosi-rendszer termelési riportjainak modorában naponta beszámoljon a „teljes összeomlásról és káoszról” (…) Esetünkben az ellenzék médiagépezetéről beszélünk, amely most szintet akar lépni a félretájékoztatásban és a hazudozásban, ugyanis lassan vége lesz a pandémiának. Ki kell még hozni belőle, amit lehet.” – írta Bayer.

Mindenesetre az állami hírügynökség, azaz a Magyar Távirati Iroda a minap, a levelünk elküldésének másnapján már fotózni ment, végül két kórházban is jártak és fotóztak, a budapesti Honvédkórházban és Fehérgyarmaton. Az alábbiakban mutatjuk az MTI által közölt fotók egy részét.

És egyben jelezzük, hogy erre hivatkozva kérünk időpontot a pécsi klinikáktól húsvét utánra, és nyilatkozatot is a pécsi covid-osztályon dolgozó orvosoktól.

KategóriákMETÁL