Rengeteg pozitív fejlemény van a városban, most kiderül, hogy miért hallgat ezekről a Szabad Pécs.

A cikk a hirdetés után folytatódikEgy kicsit messzebbről kezdem, mert tudni kell, hogy a cikkeink jelentős részét a hivatalos városi történések, események ihletik. Ezekről általában formális úton, azaz meghívókból, közleményekből értesülünk. Azonban néhány éve a pécsi önkormányzat átvette azt az országosan is elterjedt rossz gyakorlatot, hogy nem minden elvileg sajtónyilványos eseményre küld ki előzetesen meghívót, csak utólag egy saját szájíze szerint komponált közleményt kapunk. Illetve, az utólag kiadott, az eseményen készült fotókon persze látszanak kamerák, mikrofonok, kamera- és mikrofonállványok, azaz ebből gondoljuk, hogy voltak meghívott médiatermékek – csak mi sajnos nem voltunk a szerencsések listáján. A technikai hibát az zárja ki, hogy egyéb anyagokat megkapunk, csak valahogy a meghívókat nem mindig. Persze, semmi sem garantálja, hogy valóban el is mennénk mindenre, mivel az erőforrásaink végesek, de az önkormányzat azért tehetne egy próbát a kevésbé egyenlőtlen feltételek megteremtésére.

Mindenesetre itt egy kis laza merítés az elmúlt alig két hét eseményeiből, amikre szívesen elmentünk volna, csak nem hívtak meg minket. És hozzátesszük azt is, hogy mit kérdeztünk volna, ha mégis el tudtunk volna menni.

Kovács Béla emléktáblájának avatása

Domborművel gazdagodott Kovács Béla szülőháza c. közlemény március 15-én, egy nappal azután érkezett postaládánkba, hogy Wittner Mária, Őri László és Hoppál Péter leleplezték Fábos György pécsi képzőművész alkotását. A kommunista diktatúra pécsi áldozatának valóban méltó emlékhelye van immár.

Mi azt is megkérdeztük volna, az 1956-os forradalmártól és Hoppál Pétertől, hogy a Fidesz miért gáncsolja el újra és újra az ügynöktörvényt, és milyen érzés olyan pártban politizálni, amiben egykori kommunista ügynökök a társaik?

Budai Nagy Antal Óvoda bejárása

Jó ütemben halad a Budai utcai óvoda és bölcsőde teljes felújítása címmel március 18-án adott ki közleményt a városháza egy olyan eseményről, amin a polgármester és a projektgazda Pécsi Városfejelsztési Nzrt. vezetője is részt vett. A PécsMa, de még inkább a Bama fotóin és cikkein látszik, hogy ők bizony tudtak az eseményről, ott is voltak!

Mi azt kérdeztük volna a helyszínen, hogy miért van kb. egyéves csúszásban a projekt (eredetileg 2018 júliusában kellett volna átadni), és tartható-e az eredeti költségvetés? (Azért ezt nem sikerült teljesen eltitkolnunk, hiszen ebben a témában külön cikk is készült.)

Hajléktalanok támogatása

Komoly figyelmet és támogatást kapnak a hajléktalanok címmel adott ki sajtóközleményt a pécsi önkormányzat. Az eseményen, amire nem kaptunk meghívót, Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár, dr. Garai Péter miniszteri biztos is részt vett.

Mi arról is megkérdeztük volna a megjelenteket, hogy mi a véleményük a hajléktalanság kriminalizálásáról, ami egyre kevésbe váltja be az ígéreteit?

Focika

Ma megint egy kicsit mostohának érezhettük magunkat a városunkban, hiszen csak az MTI által kiadott hírből értesültünk egy sajtótájékoztatóról. Kicsit talán ki is lóg a sorból ez, mivel nagyjából mindent előre megírtunk már a kovácstelepi beruházásról, de azért vannak érdekességek az Elindult a pécsi labdarúgó-akadémia kivitelezése címmel kiadott anyag kapcsán. Ezeket a cikkbe be is írtuk, de tudtunk volna még mit kérdezni, a beruházásért felelős Pécsi Sport Nzrt. vezetőjétől is.

Fotók forrása: a polgármesteri hivatal utólagos sajtóközleményei

KategóriákPOP