Rengeteg tartalom jelenik meg a pécsi fideszes médiában, de mi csak a legjobbakat válogatjuk ki Önöknek. Pénteki propagandaszemle a Szabad Pécs minőségellenőrzési osztályától a Heti Propiban.

A cikk a hirdetés után folytatódikHelyi érték

A központi irányítás (KESMA) alá vont bama.hu legérdekesebb és talán egyetlen figyelemre méltó rovata manapság a Postabontás. A többi cikk persze tájékoztatni próbál, de egészen elképesztő, hogy a konfliktusvállalás (ami azért hozzátartozik az újságírói munkához) mekkora hiánycikk lett. Sőt, az Áder látogatás kapcsán írt beszámolóba még az sem fért bele, hogy volt némi tiltakozás. Pedig elég komoly ziccer lett ezzel kihagyva, amit mások ki is használtak. Mindeközben – talán megszokásból – az olvasók rendre olyan témákat szállítanak (ezt tapasztaljuk szerencsére a Szabad Pécsnél is), amik valóban közérdeklődésre tarthatnak számot. Idézzük: Rendszeresen a parkolóba dobálják a zöldhulladékot, Épül elég parkoló a piac körül?, Diszpécserek segíthetnék a várost. Sajnos a probléma közlésével ki is merül a rovat, az okok és megoldások keresése csak nagyon ritkán fér bele. És most nem az amúgy egészen zseniális Felháborító felirattal jött a pizza című levélre gondolok, aminek a központi tematikája, hogy a rendelt étel mellett a “Szeleteld fel nigger? cetli lapult.

Niggerezik a Fidesz-közeli média

A fenti alcím azt példázza, hogy amúgy milyen módszerekkel működik a propaganda. A Tételesen cáfolja a Tettye Forrásház az MSZP-közeli lap állításait cikk címében a PécsMa pontosan ezt csinálta legutóbb is, amikor a TAKA2019 Tettye Forrásház hitelfelvételéről szóló közleményt egész egyszerűen arra a meg nem nevezett újságra fogta, ami lehozta azt. Persze, a Tettye Forrásház által kiadott “cáfolatot” hozták csak le, tehát azt nem, amire a reakció született. Még nagyobb zavar az erőben, hogy a közlemény valójában nem cáfol semmit, inkább alátámasztja azt, amit gyanítani lehetett és aminek a bizonyítékát a Szabad Pécs is megtalálta. Egyébként 8 milliárd forint hitel felvételéről több mint egy hete tettünk fel kérdést a városi cégnek, de egyelőre sajnos nem válaszoltak.

Ha kell, akkor összezárnak

Hoppál Péter egyértelműen a kedvenc pécsi fideszes politikusunk, hiszen a szórakoztató posztjait, figyelemfelkeltő megszólalásait mindig örömmel csipegetjük – és természetesen szemlézzük. Így külön öröm volt, hogy a Pécsi Újság vele készült interjúját (kicsit szerkesztve) milyen serényen vette át a PécsMa és a bama.hu. Mások is elismerik a tevékenységét. Bökkenő a víz világnapja alkalmából a Tettye Forrásházra kihegyezett nyilatkozatbokréta kapcsán, hogy a “nemzeti oldal politikusa” (nem vicc, tényleg így hivatkoznak rá egy halom szmájli nélkül), olyan számokat lebegtet, amik nincsenek összhangban a mindennapi tapasztalatokkal. Olyasmire gondolok, hogy ha az említett módon jól megy a cégnek (miközben a franciáknak adóforintokból kifizetett 3 milliárd forintos bánatpénzétől is eltekintünk), akkor miért kell a fentebb említett gigahitel? Vagy: duguláselhárítás címszóval miért mossák két-három hetente az utcánkban lassan egy éve a csőtörést, ahelyett hogy megjavítanák?

Dilivonat

A némileg parkolópályára állított Lázár János azért még megy, ha hívják, és teszi a dolgát. A héten Orbán Viktornál járt és nem csak egy populizmusról szóló könyvet adott át (ami a rögtön beszippantotta a miniszterelnök urat), hanem egy tervet is.

Képernyőkép Lázár János Facebook-oldaláról

A terv pedig úgy néz ki, hogy az egykor valóban fontos Trianon előtti Magyarország vidéki városait összekötő vasúti gyűrűt megcsinálnák kicsiben. Azaz Nagyvárad, Debrecen, Szeged, Szabadka, Baja és Pécs között épülne vasút. Amiről ma még azt is elmondta Lázár, hogy “a vasútvonal egyes szakaszai – a Pécset Bajával, valamint a Szegedet Békéscsabával és Gyulával összekötő rész – még ebben a ciklusban, azaz 2022-ig megépülhetnek.” Hát, kedves propisok, értem én az igyekezetet, meg, hogy valóban készül majd valami, de azt is feltételezem, hogy a nemzeti oldal vasútépítőjének, vagyis Mészáros Lőrincnek szánják ezt a projektet – és persze a pénzt.

A Heti Propi további részeit itt találja.

KategóriákPOP