Rengeteg tartalom jelenik meg a pécsi fideszes médiában, de mi csak a legjobbakat válogatjuk ki Önöknek. Pénteki propagandaszemle a Szabad Pécs minőségellenőrzési osztályától a Heti Propiban.

A cikk a hirdetés után folytatódikNem volt propiban erős ez a hét, legalábbis eddig. Mert ne felejtsük, egy jó propagandista vasárnap kora reggel is jó propagandista, álmából felkelve is tud rúgni egy nagyot az ellenségbe vagy karjai helyére virtuális nyelvet növesztve begépelni néhány ezer karakternyi méltatást.

Az önkormányzati lap rendszeres olvasóinak bizonyára rég feltűnt, hogy sokkal többet foglalkoznak Mellár Tamás független országgyűlési képviselő ügyes-bajos dolgaival, mint bárkiével, beleértve a helyi fideszes potentátokat is. Tavaly tavaszi csúfos bukásáig Csizi Péter ex-politikus egyeduralkodója volt a Pécsma felületének, ha akkor már létezett volna a Heti propi, biztosan csodálatos gyűjtések születtek volna főszereplésével. Az áprilisi sajnálatos pécsi események óta a Csizit elnáspángoló Mellár Tamás ténykedését követi talán a legárgusabb szemmel a lap propifelelőse. (Egy különkiadásban egyszer majd megmutatjuk az ínyenceknek az önkormányzati média nagyívű Mellár-sorozatát.)

Mellár: ide kéne valami szöveg, amivel hülyét csinálunk belőle

A héten szépen kivitelezett dupla leszúrt mellározást mutatott be a propaganda jegén a Pécsma. Az egyik tízpontos kűr ?A szakszervezetek kapásból megcáfolták Mellárt, aki szerint nincs sztrájkkészség? címet viseli és a ?Csináljunk hülyét belőle!? (CSIHÜB) alsorozat része. A CSIHÜB stratégiája az, hogy Mellár MINDEN megnyilatkozását figyelik, és próbálnak rajta fogást találni, de ha nem találnak, odacsapnak egy szívlapáttal. Ebben a cikkben például még az sem érdekli őket, hogy elégedetlen munkavállalók ezreiről írnak, ha úgy lehet beállítani a képviselőt, mintha fogalma nem lenne semmiről. Pedig egyértelmű, hogy a szakszervezeti vezetők nem Mellár szavait cáfolták ?kapásból?, hanem nyilatkoztak egy későbbi esetleges sztrájkról.

A másik lendületes gyakorlat is tökéletes a maga nemében A ?Mellár: a magyar vállalkozó igyekszik becsapni a vásárlókat? címmel azt sugallja, mintha ez a mondat elhangzott volna a politikus szájából egy pécsi fórumon. Természetesen nem hangzott el, ez a cikk szövegéből is kiderül, ez egy következtetés, amit a cikk szerzője ?szerkesztett meg? – mondjuk úgy, hogy nem túl sok jóindulattal – Mellár mondataiból.

Bangóné útja 67/B 2. emelet

?Ica, sajnálom, de már nem szeretlek. Kérlek, lépjél Bangóné útjára a szerelmes leveleimet illetően!?

Ez az elképzelt üzenet ugrott be, amikor elolvastam ezt a Tóth Bertalan MSZP-s politikusról szóló haiku rövidségű helyzetjelentést. Csak akkor kattintsanak, ha bírják a tömör, ütős vérpropit.

Ne ugass, mert melléd rakjuk a Gyurcsányt!

Gyerekkel, kutyával és Gyurcsánnyal bármit el lehet adni. A Pécsmánál nem is restellnek élni ezzel a kedvelt fogással, oda is photoshopolták gyorsan a Sátánt Keresztes László Lóránt mellé. Máskor majd jobban meggondolja az ellenzék a nagy összefogásosdit.

Brüsszel NO fejleszt egészség

Szinte szó szerint ugyanaz a cikk jelent meg az önkormányzati site-on és a magáncég által működtetett Pécsi Újságon, igaz, utóbbi alapítóját ezer szál köti a fideszes önkormányzathoz. A Pécsi Egészségfejlesztési Iroda nyitásáról szóló fizetett hirdetések azt az apróságot nem említik meg, hogy ez a projekt is európai uniós pénzből jött létre, ahogy a pécsi fejlesztések döntő többsége. Az uniós vonatkozásokról csak a kötelezően elhelyezendő logó ad információt az olvasónak, de így van ez rendjén, hiszen a magyar propiuniverzumban ?Brüsszel? nem fejleszt egészséget, hanem migránsokkal akarja elárasztani az országot, a várost, az uránvárosi postát, és Kovácsné Kovács Teréz kertvárosi nyugdíjas 47 négyzetméteres ingatlanának minden egyes helyiségét.

KategóriákMETÁL