Meglévő infrastruktúrájának és kapacitásainak fejlesztésére helyezi a hangsúlyt a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő Bonafarm Csoport. Kétműszakosra bővítik a mohácsi MCS Vágóhíd Zrt.-t, és a piaci hírekkel ellentétben nem tervezik a régebbi technológiával működő kiskunfélegyházi vágóhíd megvételét. Új baromfivágó üzemet építenek Szentesen is, a tejfeldolgozó szegedi Sole-Mizo Zrt.-nél pedig az év végévig új fermentáló és porító üzemet adnak át. Emelkedhet azonban a sertéshús és a tej ára is. Legalábbis a tej- és sertéshúságazatban érdekelt cégvezető szerint.

A cikk a hirdetés után folytatódikCsányi Attila, a Bonafarm Zrt. vezérigazgatója adott interjút az Agrárszektor.hu-nak. A szerdán megjelent interjúban Csányi Attila azt is elmondta, hogy kétműszakosra bővítik a nemrég megépült mohácsi MCS Vágóhíd Zrt.-t, a tejfeldolgozó szegedi Sole-Mizo Zrt.-nél pedig az év végévig új fermentáló és porító üzemet adnak át. A vezérigazgató úgy látja, a hazai élelmiszeripari cégek jól vizsgáztak a koronavírus-járvány miatti helyzetben, mivel a lakosság élelmiszerellátása a pánikvásárlási rohamok ellenére sem forgott veszélyben.

A tejágazatot Csányi Attila közlése szerint a kialakult gazdasági helyzet kevésbé viselte meg, így ebben a szektorban a piac is stabilabb. Augusztusig éppen ezért a jelenlegi árakra lehet számítani, utána viszont az ő prognózisaik szerint kisebb mértékű áremelkedés jöhet.

Az interjú egyik kérdésében elhangzott, hogy a tavalyi mérlegadatokból kitűnik, hogy az MCS Zrt. jelentős, ötmilliárd forintos veszteséget termelt 2019-ben.

Az első két évben 5,7 milliárdos veszteséget termelt Csányi Sándor mohácsi vágóhídja

A cégvezető szerint továbbra is az valószínűsíthető, hogy Kína Európából is sok sertéshúst vásárol majd, ezért a húsárak emelkedését várják Erre alapozva az MCS-nél is jobb teljesítményre számítanak a tavalyinál, még ha az eredmény egyelőre nem is lesz pozitív.

A Bonafarm cégcsoport stratégiai partnereként működő mohácsi vágóhidat egy éven belül felkészítik arra, hogy az eddigi egy helyett két műszakban termeljen, vagyis évente kétmillió sertés levágására váljon képessé.

KategóriákMETÁL