A Bánki Erik felesége cégének is több alkalommal dolgozó B Build & Trade lett a befutó a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. által kiírt közbeszerzésen.

A Bánki Erik felesége cégének is több alkalommal dolgozó B Build & Trade Kft. lett a befutó a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. által kiírt közbeszerzésen.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A 24.hu szúrta ki, amit néhány napja már megjósoltunk: Benik Balázs volt ralibajnok cége, a budapesti székhelyű, de a dél-dunántúli, azon belül is főleg a pécsi közbeszerzéseken az elmúlt években feltűnően sikeres B Build & Trade Kft. fogja építeni az id. Dárdai Pál Labdarúgó Akadémiát. Legalábbis ez a cég lesz a generálkivitelezője a kovácstelepi projektnek, derül ki ebből a dokumentumból. A 2,3 milliárdos beruházás információink szerint jövő hétfőn, 18-án kezdődik.

A másik ajánlattevő egyébként a szintén NER-kedvenc, az új pécsi egyetemi campust építő, nemrég hivatalosan is Mészáros Lőrinchez került ZÁÉV volt. Utóbbi magasabb árajánlatot adott, ám bizonyos feltételeket nem tudott teljesíteni, pedig a garanciavállalás időtartama vagy a szakemberek tapasztalatának igazolása más közbeszerzésekben nem szokott gondot okozni. Az említett egyetemi közbeszerzésnél a ZÁÉV versenytársa egyébként az elmúlt években szintén hasító West Hungária Bau Kft. volt, ami Paár Attiláé, aki Tiborcz István miniszterelnöki vő üzlettársa volt korábban.

Fideszes politikusok az utóbbi időben többször is büszkén hangoztatták: jelentősen csökkent Magyarországon az egyszereplős közbeszerzések száma. Tény, a kétszereplős sokkal nagyobb teret enged a versenynek. Talán még akkor is, amikor NER-kedvencek indulnak egymás ellen.

KategóriákMETÁL