Nehéz műfaj az önkormányzati (közszolgálati) médiacsinálás. És most kivételesen nem az origo.hu és 888.hu színvonalán mozgó PécsMa lesz terítéken, hanem az ősszel ismét újraindított PécsTV egyik pár nappal ezelőtti műsora.

Nehéz műfaj az önkormányzati (közszolgálati) médiacsinálás. És most kivételesen nem az origo.hu és 888.hu színvonalán mozgó PécsMa lesz terítéken, hanem az ősszel ismét újraindított PécsTV egyik pár nappal ezelőtti műsora.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Az Egy csipetnyi Pécs c. sorozatban hónapról hónapra érdekes, ismert pécsiek kerülnek a képernyőre/YouTube-ra. Nem csak ebből a szempontból szakítottak most a szerkesztők a 6 műsornyira visszanyúló hagyományokkal: eddig elsősorban a kulturális szegmensből választottak vendéget. Vári Attila, a Pécsi Sport Nzrt. első embere újabban rendkívül sokat szerepel a „baráti” médiában, azonban ez az 50 perces műsor terjedelem tekintetében új mérföldkő. A cégvezető sportteljesítményeinek elismerése mellett azonban meg kell jegyezni, hogy az elmúlt 9 évben a városi cégnek több kihívással kellett megküzdenie, mint amennyit önmagában meg tudott volna oldani. És akkor óvatosan fogalmaztam, még akkor is, ha talán kicsit tényleg több feladat szakadt a cégre, mint amennyit el kellene bírnia. Mindenesetre, az interjú ténye, rendkívülisége ismét azt a pletykát erősíti, hogy Vári politikai szerepvállalásra készül. Ennek tükrében érdemes végignézni az alábbi interjút, illetve az általam kiválogatott 5 legjobb jelenetet.

1, Komfortzóna

Ezzel a jelenettel rögtön a mélyvízbe dobtam az olvasókat, de mégis érdemes volt talán az anyag dramaturgiai csúcspontjával kezdeni. A bensőséges mozdulatok, egymásra pillantások a lassítással együtt tökéletesen festik le az egész interjú hangulatát, talán még egy pillanatra meg is merevedik a kép.

2, Az Ominózus Gól

Jómagam is szoktam interjúk során kérdéseket feltenni, de arra most hirtelen nem emlékszem, hogy valaha ekkora átéléssel sikerült volna egy kérdés kapcsán egy húsz évvel korábbi nappali ábrándot bevetni. Egy pillanatra nem is hittem el, hogy ebből még kérdés lesz – anélkül is csodálatos pillanat lenne – , de láthatjuk: bravúrra nem csak a sportoló képes.

3, A második legkeményebb kérdés

Elképesztően bátor, bevállalós kérdés, hogy mire büszke valaki a szakmai tevékenysége kapcsán, mert nagyon könnyen kellemetlen helyzetbe hozhatjuk vele az interjúalanyt. Álszerény lesz, nincs mire büszkének lennie esetleg túl nagy arccal nyilatkozik? Vári Attilát nem ilyen fából faragták, rezzenéstelen, nyugodt, és tárgyilagosan sikerül válaszolni.

4, A legeslegkeményebb kérdés, ami ott se volt

Persze nem szeretnék *teljesen* igazságtalan lenni, tudom, hogy manapság az állásával játszik, aki rosszul kérdez (vagy ha eleve kérdez), meg nem itt kell megkérdezni, hogy miért kellett az a 900 millió forint a kormánytól, de itt azért sikerült egy másik lónak a másik oldalára lendülni. Na, és azt se értem, hogy miért kellett erre a fehér műanyagszékeken folytatott interjúnak majdnem a végéig várni?

5, Felelősség, felelősség, felelősség

Ha a pletyka igaznak bizonyul és valóban Vári lesz a Fidesz polgármesterjelöltje az őszi önkormányzati választáson, esetleg még nyer is, akkor reméljük, hogy még többször és még komolyabban gondolja a felelősségvállalást, mint ahányszor és ahogy a videóban elhangzik.

KategóriákPOP