Az idén 25 éves Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) díjat alapított, hogy megtalálja azokat, akik a legtöbbet teszik azért, hogy Magyarország szabadabb hely legyen.

A cikk a hirdetés után folytatódikA két Szabad-díjas egyikét a TASZ jelöltjei közül egy zsűri választja ki, a másikról a közönség dönthet az Indexen.

Ismersz egy olyan tanárt, aki időt és energiát nem sajnálva vezeti a helyi tanodát, ahol gyerekek tucatjai töltik a szabadidejüket? A hősöd az az apuka, aki gondoskodik róla, hogy jobb körülmények között várakozhassanak a hozzátartozók egy kórteremben? Tudsz egy olyan utcai boltosról, aki mindig odaadja a megmaradt ételt a nap végén a hajléktalan embereknek? Vagy van egy kedvenc pultosod, aki nem tűri a rasszizmust a kocsmájában?

? írja honlapján a TASZ.

A jelöltség feltételei:

  • az illető 18. életévét betöltött
  • politikai pártoktól független személy legyen
  • nem lehet továbbá jelenleg a TASZ munkavállalója
  • vagy annak közeli hozzátartozója.

A pályázatok beküldési határideje: 2019. március 20. A beérkezett jelölések közül egy szakmai zsűri választja ki azt az öt embert, akik végül a közönségszavazás döntősei lesznek. A szavazás online, az Index.hu felületén történik majd 2019. április 8.-a és május 3.-a között.

A TASZ közönségdíjának nyertese 250 ezer forintot kap, amelyet a jelöléshez kapcsolódó tevékenységeire fordíthat.

Címkék:
KategóriákMETÁL