Nem csak ellenzéki polgármester-jelöltből lesz egy, a nyolc képviselői körzetben is egyetlen embert indítanak a pártok és helyi civil szervezetek a Fidesz ellen.

A cikk a hirdetés után folytatódik“Azért kell összefogni és azért kell leváltani a városvezetést, mert Komló jóval a saját lehetőségei alatt teljesít. Egy új városvezetéssel, másfajta megközelítéssel sokkal többet érhet el a város” – mondta a ma délelőtti sajtótájékoztatón Szakács László MSZP-s politikus. Rajta kívül Hohn Krisztina, a térség országgyűlési képviselője (LMP-frakció), az Új Kezdet alelnöke és Ferenczy Tamás ellenzéki polgármester-jelölt vett részt az eseményen.

Néhány napja elsőként a Szabad Pécs írta meg, hogy a népszerű cégvezető, Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara komlói szervezetének vezetője indul összellenzéki jelöltként Komlón a polgármesteri székért az őszi helyhatósági választáson.

Szakács László elmondta azt is, hogy nem csak érdek-, hanem értékszövetség is ez a pártok között. Hozzátette, nemcsak ellenzéki polgármester-jelöltből lesz egy. Mind a nyolc komlói képviselői körzetben egyetlen embert indítanak a pártok. A politikus kifejtette, Ferenczy Tamás a komlóiak jelöltje, akit rengetegen kerestek meg, a pártok és civil szervezetek pedig egyetértettek az ő jelölésében. Közös kampányt folytat majd a Komló Összeköt Egyesület, Szakács László abban bízik, hogy az új vezetésben együtt lesz a tapasztalat, a fiatalos lendület, és a tenni akarás.

Ferenczy Tamás összefoglalta, hogyan jött létre ez az összefogás. Amikor megkeresték társadalmi szervezetek, hogy vállalná-e az összellenzéki jelöltséget, azt kérte tőlük, hogy üljenek le a többi szervezettel és párttal, akivel együtt szeretnének működni és tisztázzák a korábbi vélt vagy valós sérelmeiket. Ferenczy szerint kiderült, hogy ezek az ellentétek és sérelmek messze nem voltak olyan nagyok és jelentősek, mint amilyennek korábban tűntek. Ezek után igent mondott a jelöltségre, de azt kérte a pártoktól és szervezetektől, hogy – most már vele együtt – szedjék össze, mi az ami összeköti őket, mi az, amivel ki tudnak lépni a nyilvánosság elé és mi az, amivel többek tudnak lenni, mint a város jelenlegi vezetése.

Így született meg az, hogy az “összeköt” szó alatt mit értünk – mondta Ferenczy.

“Összeköt bennünket a város szeretete, a bányászati hagyományok tisztelete és további ápolása” – mondta, de azonnal hozzátette, ez nem azt jelenti, hogy a választások előtt hiú reményeket keltenek a bányászati tevékenység feltámasztását illetően.

“Mai tudásunk szerint Komlón mélyművelésű bányászat nem lesz már. De ez nem jelenti azt, hogy a bányászati hagyományokra nem építenénk a jövőben” – tette hozzá.

Beszélt arról is, hogy a helyi kis- és középvállalkozások támogatásának igénye is összeköti az ellenzéki erőket, ahogy a szociális érzékenység is, utóbbi területre kiemelten fognak figyelni, ha megnyerik a választást.

Mint mondta, bár Komló helyzete, ahogy a többi baranyai városé is, nagy mértékben függ Pécs város gazdaságának fejlődésétől, meg kell találnia a bányászvárosnak a kitörési pontokat, meg kell találnia a saját útját, ahogy szerinte például Mohács, Szigetvár vagy Siklós megtalálta.

“Ki kell alakítanunk a város saját arculatát, az iparfejlesztési programhoz kell csatlakoznunk” – fogalmazott.

Hohn Krisztina elmondta, végre eljött a nap, amikor el lehet, mondani, hogy Komlón megvalósult az ellenzéki összefogás, amire szerinte nagy igény volt.

“Ferenczy Tamás hiteles, becsületes, rendes ember. Tudom, hogy jó polgármester lesz. Egy jó polgármester törekszik a békességre is, nem megosztani akarja Komló lakosságát, hanem összekötni. Ferenczy Tamás mindig mindenkinek tudott kezet nyújtani, egy polgármesternek ilyennek kell lennie” – fejtegette a politikus.

A sajtótájékoztatón a Komló Összeköt Egyesület hét képviselő-jelöltje aláírt egy nyilatkozatot, amiben azt vállalják, hogy Komló város hírnevét öregbítik és egymást segítik a választási kampány során. A hét jelölt: Jurinovits Miklós, dr. Barbarics Ildikó, Gerencsér Ágnes, Kispál László, Mátyás János, Jégl Zoltán, Hidegkúti Szabolcs. A nyolcadik körzet jelöltjéről még nem született döntés.

A képviselő-jelöltek aláírják a nyilatkozatot

A Szabad Pécs megkérdezte Ferenczy Tamást, mi az amit máshogy csinálna városvezetőként, mint a mostani polgármester és csapata. Az iparfejlesztésen és az új városi marketingkoncepción kívül megemlítette, hogy a külföldi munkavállalás miatt csonkává lett családoknak és a fiataloknak mindenképpen segíteni kell azzal, hogy helyben olyan munkahelyek jöjjenek létre, amelyek miatt érdemes hazajönni vagy érdemes itt maradni.

KategóriákMETÁL