Az MSZP közleményt juttatott el a Szabad Pécshez változtatás nélkül közöljük.

A cikk a hirdetés után folytatódik“Kővári János arcátlanul hazudik: Saját zsebre akar osztogatni, de valójában újra fosztogatni akar

A volt fideszes országgyűlési képviselő, az ÖPE fideszes polgári kör alapítója Kővári János újra be akarja csapni a pécsieket. Szerinte Pécs több milliárdot takarított meg tavaly összefogással. Egy szava sem igaz.

A tények szerint a város költségvetését a Kincstár tervezte meg az óriási, több milliárdos adósság miatt. Ami annak ellenére keletkezett, hogy a szocialista városvezetés fejére olvasott hiányt a Belügyminisztérium 2013-ban átvállalta, ezzel a város tiszta lappal indulhatott. Ezt akkor maga Páva Zsolt jelentette ki egy sajtótájékoztatón.

Aztán pár év alatt több, mint 10 milliárdos hiányt sikerült újra összehoznia a pazarló Városvezetésnek, Kővári és az ÖPE hathatós politikai támogatásával. Hiszen ne feledjük, a 2010-es évek elején a Fidesz-ÖPE koalíció vezette a várost, míg Kővári a fidesz parlamenti padsoraiban ülve szavazta meg sorra a jogállamot teljesen lebontó 2/3-os orbáni törvényeket. 2014-től kezdve pedig aktív részese volt a pazarlásnak.

Ez a mostani látszólagos megtakarítás nem egy összefogás eredménye, hanem a Magyar Államkincstár gyámságának az érdeme. Valójában nem is megtakarításról van szó, hanem a Kincstár megállította a milliárdos városi lopást és törvénysértéseket. A tény tehát az, hogy Pécsett több ezer millió Ft közpénz tűnt el minden évben nyomtalanul és ez az adósság valódi oka.

Kővárinak a kínosnak mondható öntömjénezés helyett a pécsieket érdeklő ügyekkel kellene foglalkoznia. Megkérdezhette volna a sajtótájékoztatón a mellette ülő adóssághalmozó Városvezetőt, hogy:

  • Hova tűnt 1000 millió Ft pécsi közpénz a Volvo buszok vásárlásakor, ami után már nemzetközi rendőrségi nyomozás folyik és gyanúsítások is történtek már ez ügyben?!
  • Miért nem épült fürdő 10 év alatt városunkban, miközben a Városvezetés és a Vári Attila vezette PSN Zrt. már több száz millió Ft-ot elköltött mindenféle hatástanulmányra? A több száz millió forint közpénz elherdálása után, nemhogy egy kapavágás nem történt, de még a helyét sem találták meg.
  • Mit tesz Páva Zsolt a kirúgott és becsapott Zsolnay dolgozók esetében, akiket cserben hagyott ígérete ellenére, és akiknek több mint 20 millió Ft-ot kell emiatt a családi kasszából kifizetniük? ( Ha már a családok évéről szól a propaganda)
  • Miért kerülik el a beruházók és a befektetők városunkat?
  • Miért nem kérdezte meg Pávát és Hoppált, hogy miért rúgatták ki a városháza pénzügyi főosztályvezetőjét, ha ekkora a költségvetési siker, amiért pont ez a főosztály az egyik felelős? Miért nem tett semmit egy többgyerekes anya kirúgása ellen, aki csak a munkáját végezte a város érdekében?

A tegnapi sajtótájékoztatón bebizonyosodott Kővári álcivilsége és a Fideszhez való szoros kötődése, pártutasításra megkezdték a közös kampányt az őszi önkormányzati választásra.

Legyen vége a hazudozásnak és a közpénz ellopásának az adóssággal sújtotta városban!

A pécsiek ebből nem kérnek!

A pécsi polgárok ismét egy határozott szakember által vezetett, fejlődő és élhető várost szeretnének!

Kővári álljon ki és számoljon be arról, hogy mit remél ezekért a pofátlan hazugságokért!”

KategóriákMETÁL