A pécsi holland férfi a Szabad Pécsnek mondta el, hogy feljelentést tett a rendőrségen. A kéretlen áloldal cikkünk után nem sokkal már nem volt elérhető.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Szabad Pécs írta meg azt, hogy valószínűleg politikai zavarkeltés állt annak a Facebook-os kamuoldalnak az elindítása mögött, amely a jelenlegi legismertebb pécsi hollandot, Simon Wintermanst ajánlotta Pécs új polgármesterének.

Politikai zavarkeltés lehet a Wintermanst pécsi polgármesternek ajánló kamuprofil-gyártó szándéka

Amellett, hogy voltak többen is, akik az ötletet kiválónak gondolták, s biztosan Wintermans számára is hizelgő lehet alapesetben az, hogy valakik, talán nem is kevesen szívesen látnák Pécs polgármesteri székében, több ?apróbb? probléma is akadt ebben az ügyben, mint azt meg is írtuk a már említett cikkünkben.

Az egyik, hogy Wintermans nem ambicionálta a politikai pályafutást, legalábbi a pécsi polgármesterjelöltséget egészen biztosan nem. A másik, hogy senki sem kérdezte ezt meg tőle az oldal elindítói közülk, sem azt, hogy mit szólna ehhez az oldalhoz. A harmadik pedig az, hogy Wintermans hiába próbálta elérni, hogy az oldal tulajdonosa szüntesse meg, több napon át erre nm került sor, már csak azt követően történt az meg, hogy cikkünk megjelent erről is, illetve arról, hogy Simon Wintermans felejelntést tett. Az oldal ugyanis nem csak kéretlen volt a számára, hanem felhasznált egy olyan fotóját is, amelyen a kiskorú kisfia látható. És az első szóra az oldal gazdája azt sem vette le.

Ez gyors volt: a rendőrség elrendelete a nyomozást a kamu “rajongói” Facebook-oldallal kapcsolatban

Azt nem tudjuk végül, hogy a kamuoldalt ki szüntette meg, annak a létrehozója, vagy akár maga a Facebook – a közösségi oldal adminisztrátorainak is írt ugyanis Wintermans, és több ismerőse is jelentette azt. A cementlapokkal kereskedő, Baranyában cementlap múzumot is nyitó pécsi holland közgazdász-művészettörténész egyébként maga is úgy sejtette, hogy politikai zavarkeltés állhat a kamuoldal elindítása mögött, azt ugyanis az EP-választást követően hozták létre, amelynek a pécsi adataiból nem az derült ki, hogy a Fidesz túl jól állna a városban.

Wimtermans ebben a Facebook-posztban értesítette ismerőseit arról, hogy nincs köze a kamuoldalhoz

Wintermans ezért is örült annak, hogy a rendőrség befogadta a feljelentését, és már értesítették is arról, hogy nyomozást rendeltek el az ügyben személyes adattal való visszaélés miatt.

Illetve egészen pontosan emiatt: 

?Tájékoztatásra vonatkozó kötelezettség nem teljesítésével elkövetett személyes adattal visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt?.

Meglátjuk, mire jutnak. Természetesen, ha lesz ebben előrelépés, a Szabad Pécs beszámol majd róla.

KategóriákPOP