Összenőtt, ami összetartozott? Akár ezt is mondhatjuk, hétfőn este a Fidesz pécsi szervezete közleményt adott ki, hogy Pécsett választási szövetséget köt a Fidesz, a KDNP-vel és az Összefogás Pécsért Egyesülettel. Mindegyik szervezet Vári Attila polgármesterjelöltségét támogatja.

A cikk a hirdetés után folytatódikMindez azt is jelenti, hogy visszalépett Kővári János a pécsi polgármesterjelöltségtől, amit a Szabad Pécs már egy ideje előre jelzett. Közös listát állítanak.

Nem kizárt, hogy ha a jobboldali szövetség nyer, Kővári János alpolgármesteri posztot kaphat Pécsett. Információink szerint legalábbis ilyen alkut köthetett az ÖPE a Fidesszel.

Mutatjuk a közleményt szó szerint:

„Fidesz-KDNP-ÖPE: Összefogás a pécsiek érdekében

A város érdekeinek szem előtt tartása, Pécs további fejlődése érdekében erős szövetséget kötött a Fidesz és a KDNP az Összefogás Pécsért Egyesülettel.

A választási szövetség értelmében a három szervezet egyaránt Vári Attilát ajánlja a város polgárainak, hogy Pécs polgármesterévé válasszák. Egyúttal az őszi önkormányzati választáson mind a 18 egyéni körzetben közös jelöltek lesznek, s közös listát állítanak.

Mindhárom szervezet egyetértett abban, hogy Pécset meg kell védeni Gyurcsány Ferenctől, a baloldali maffiapártoktól és közös erővel kell megóvni azt, amit eddig megteremtettek a pécsiek közösen, a város jövőjét.

Nem kizárt, hogy ha a jobboldali szövetség nyer, Kővári János alpolgármesteri posztot kaphat Pécsett

Ez a szövetség képes lesz megvédeni a pécsieket attól a felelőtlen szocialista gazdálkodástól, amely a város eladósodását, és országos tekintetben is szinte a legmagasabb rezsidíjakat okozta.

Az eddigi közvélemény-kutatások alapján mind a polgármesterjelöltet, mind a képviselőjelölteket tekintve bizton számíthat a pécsiek nagy többségének a támogatására.

Ezzel együtt is Pécs valamennyi polgárát meg kívánják szólítani a szövetség tagjai egy 10 éves program megalkotása érdekében.

Ez az erős szövetség a garancia ugyanis arra, hogy a pécsiekkel közösen, a kormányzat partnersége mellett folytatódhasson a város fejlődése.” 

KategóriákMETÁL