Tavaly áprilisban, 21 év után távozott a Dunántúli Naplótól Schneider Gábor. Holnap nyitja meg kisvendéglőjét, a Krédlit a Hársfa utcában, a volt Weisz söröző helyén.

Tavaly áprilisban, 21 év után távozott a Dunántúli Naplótól Schneider Gábor. Ma nyitja meg kisvendéglőjét, a Krédlit a Hársfa utcában, a volt Weisz söröző helyén.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Ritka, hogy jóval negyven felett valaki totális pályamódosítást hajt végre. A bólyi származású, német-sváb felmenőkkel rendelkező Schneider Gábor ezt tette. 1997-ben együtt kezdtünk el dolgozni a Dunántúli Naplónál, 2002-től pedig majdnem tíz évig egymást váltottuk hetente ügyeletes szerkesztőként a lapnál. Engem 2016 telén rúgtak ki, ő önként állt fel valamivel később a kormányközelbe került újságtól. Új szakmája az addigi hobbija lett. Még a lapnál dolgozva szerezte meg a szakács végzettséget, aztán felmondása után pécsi éttermekben a szükséges gyakorlatot. A Krédlit fél éves előkészítés után nyitja meg feleségével, Balázs Dórával. Egyelőre ők ketten jelentik az étterem állandó személyzetét.

De mi az a krédli?

Nekem fogalmam sem volt, de a svábságba beleszületett baranyaiak rögtön rávágják, hogy régi, sváb eredetű törpetyúk. A krédli nem csupán a nevét adja a Hársfa utcai kisvendéglőnek. A sváb pincetárnyéron a stifolder, a töpörtyű, a sonka, a friss kenyér és a kerti zöldségek mellett krédlitojás is szerepel.

Nem csak sváb

Az étlap nincs túlbonyolítva, sváb fogások (tunkes, saures, pekeskifli, sufnudli, héveknédli, gőzgombóc, fluta) mellett hétköznapibb tételek (roston csirkemell, csirkemellcsíkok, hagymás bab) is szerepelnek.

A nyitvatartásról és a vendéglővel kapcsolatos fontos információkról a Krédli folyamatosan frissülő Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

Itt pedig egy rövid videó Schneider Gábor főszereplésével.

Disclaimer: Schneider Gábor, Dzsimi nemcsak volt kollégánk, hanem az egyik legjobb barátom is. Sok sikert kívánunk neki!

KategóriákPOP