Egy ideális világban nem lenne senki sem fedél nélkül, a Város Mindenkié Pécs és építészek/-hallgatók azonban arra koncentrálnak, milyen egy ideális szálló.

Egy ideális világban persze nem lenne senki sem fedél nélkül. A Város Mindenkié (AVM) Pécs és építészek azonban arra koncentrálnak, hogy milyen lehetne egy ideális szálló.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Az installációépítést egy pécsi építész doktorandusz hallgató szervezi, és a tervet a Máltai Szeretetszolgálat pécsi, Janus Pannonius utcai telephelyére álmodta meg.

Immáron a negyedik alkalommal rendezik meg a Lakni kell! elnevezésű programot.

Eredetileg mos vasárnap, február 3-án lett volna az installáció megépítése, de a szervezők egy héttel eltolták a programot, akkor ugyanis úgy tűnt, hogy rossz idő lesz vasárnap (ennyit a meteorológia megbízhatóságáról bizonyos időtávokon túl).

Ezt a programot csúsztatták el egy héttel, az új, helyes időpont immáron február 10-e

Az installációt mindenesetre a mostani program szerint február 10-én (vasárnap) építik meg!

Február 3-a azonban továbbra is fontos időpont a hajléktalanságban élőkkel foglalkozók számára, ezért az érdeklődőknek alternatív programot ajánl az AVM Pécs erre a napra!

Most vasárnap 17 órától a Szabadkikötő-ben bemutatják a Lakni kell! programsorozat történetét és az idei építész workshop terveit, amelyek közül egyet jövő héten felépítenek.

Az otthontalanná válók helyzetének megoldását sokan az ellátóintézmények bővítésében látják, ezért az est további részében azt a kérdést járják körül, hogy hogyan is nézne ki egy „ideális” szálló, amely valóban megvalósítja célját és tömegszállás helyett a kivezetést jelenti a hajléktalanságban élők számára.

KategóriákPOP