A Pécsi Állatkert a tervezettnél közel egy évvel korábban, július elsejétől indítja el online jegyértékesítését, olvasható a pécsi zoo friss sajtóközleményében. A weben megváltható belépőjegyeket a megvásárlástól számított egy éven belül lehet felhasználni.

A cikk a hirdetés után folytatódikA járványügyi veszélyhelyzet miatt március közepétől közel két hónapos bezárásra kényszerült pécsi állatkert 28.500 látogatót veszített ebben az évben. Ez több tízmillió forintos bevételkiesést jelent az intézmény számára.

A most útjára indított online jegyértékesítés lehetőséget kínál arra is, hogy aki később, akár jövő tavasszal tervez állatkerti látogatást, már most megvásárolhassa a belépőjegyet, ezzel is segítve pécsi zoo működését.

Az online jegyvásásárlás azonban a pénztárnál a nyári időszakban többször előforduló sorban állási időt is csökkentheti.

Az online jegyértékesítés után érdeklődők a pecszoo.hu/jegyar oldalon található linken keresztül a Ticket Base felületén vásárolhatják meg a belépőjüket, ráadásul a nem egy helyen ilyen esetben alkalmazandó ún. kényelmi felár nélkül.

A vásárlást követően az értékesítő számlát küld a vevőknek e-mailben, illetve megkapják azt a QR-kóddal ellátott belépőt is, amit a látogatáskor érvényesíthetnek a pénztárnál.

Kezdetben az online jeggyel érkező látogatók az állatkert pénztáránál az erre kijelölt kasszánál tudnak belépni, illetve átvenni karszalagjaikat, az online jegyvásárlás elterjedésével azonban külön érvényesítési pontot is tervez a zoo nyitni az e-jegyesek számára.

Az online belépőjegy segítséget nyújt abban is, hogy az állatkert biztonságos működéséhez gazdaságilag nehéz időkben is hozzájáruljanak a látogatók. Nem csak a koronavírus-járvány okoz most nehézséget, hiszen az állatkertek bevétele amúgy is szokásosan a téli időszakban jelentősen csökken. Az új típusú jegyvásárlással lehetőség nyílhat a gazdasági működés éves egyensúlyának megteremtésére is, ezt is reméli legalábbis a pécsi zoo vezetése az új lehetőség bevezetésétől.

Korlátlan belépést jelentő éves bérletvásárlási akciót is indítottak

A Pécsi Állatkert és a Tüke Busz Zrt. immáron második alkalommal indított állatkerti bérletvásárlási akciót. Már csak azért is kapcsolódik egymáshoz a két társaság, azon túl, hogy mindkjettő pécsi önkormányzati többségi tulajdonban lévő gazdálkodó szervezet, mert a pécsi állatkertet a nyári időszakban helyi járatú autóbusszal lehet a legkényelmesebben megközelíteni, amellyel a környékre nehezedő autóforgalom okozta nyomás is csökkenthető.

Közkedvelt lehetőség, nyilván, főként a helyiek és a környéken élők részére az éves bérlet vásárlása. Az ugyanis a vásárlástól kedzve korlátéan belépésre jogosítja fel a bérlet tulajdonosát. Nem is csoda, hogy évre egyre többen vásárolnak állatkerti bérletet.

A 2018-ban elindított új, kedvezményes bérletek felhasználóinak száma három év alatt a tízszeresére nőt. Az állatkerti bérletek egy évig érvényesek, és átlagosan 4 belépő áráért válthatók meg, mellyel bármikor megnézhetjük kedvenc állatainkat.

Köszönhetően azonban a Tüke Busz Zrt.-vel kötött együttműködésnek 2020. június 22. és szeptember 6. között az érvényes helyi járatú autóbuszbérlettel rendelkező látogatók az amúgy is kedvezményes éves állatkerti belépőt 10 százalék kedvezménnyel vásárolhatják meg, ami egy több gyermekes családnak szóló bérlet esetében akár 2400 forintos megtakarítást is jelenthet.

A kedvezmény igénybevételéhez nincs szükség másra, csak személyes bérletvásárlás során szükséges bemutatni az érvényes Tüke Busz-bérletet az állatkert pénztárában, aztán azonnal kiváltható az éves zoo-bérlet.

Nem kell hangsúlyozni a fentiek után, hogy az éves bérletvásárlással az állatkert működését is jelentős mértékben segíthetik a látogatók, az új koronavírus-járvány miatt elrendelt, közel két hónapos bezárás miatt kialakult nehéz anyagi helyzetben.

KategóriákPOP