A közbeszerzést még nem írták ki az építésre. Az átadást 2021 nyarára tervezik.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz idén száz éves PVSK-t két éve, 2017 őszén kereste fel Orbán Viktor miniszterelnök. Nem sokkal később bejelentették, több mint 4,5 milliárdot ad a kormányzat a klub labdarúgó komplexumának fejlesztésére. Azóta annyi történt, hogy a régi stadiont lebontották. Ma lerakták az új sporttelep alapkövét, azt követően pedig centenáriumi ünnepi közgyűlést tartottak a még átadás előtt lévő Verseny utcai kosárlabdacsarnokban. (Utóbbi nem része a szóban forgó fejlesztésnek, arra már korábban támogatást kapott a PVSK.)

Bár a városban és a klubnál is arról beszéltek az alapkőletételt megelőzően, hogy a futballfejlesztések atyamestere, Orbán “Maga a Fotball” Viktor is tiszteletét teszi az eseményen, végül a résztvevőknek meg kellett elégedniük a PVSK társadalmi elnökével, a pécsi származású Rákossy Balázs államtitkárral. Utóbbi mondta az első beszédet az alapkőletétel előtt. Rákossy méltatta kicsit a PVSK-t, mondott néhány mondatot a beruházásról, és egy újdonságról is beszámolt. Az államtitkár elmondta, a jövőben a kiemelt klubok, így a PVSK is, létesítményeik működtetésére is kapnak majd pénzt az államtól.

Az alapkövet Czerpán István, a PVSK elnöke, Rákossy Balázs, Garami József, a pécsi és a magyar futball edzőlegendája, Őri László, Pécs alpolgármestere és Rónai István, a klub labdarúgó szakosztályának technikai vezetője tette le. Így:

Vári Attila, a Fidesz polgármesterjelöltje a háttérben meghúzódva vett részt az eseményen, társaságában Erdei Zsolt volt ökölvívóval.

A 4,6 milliárdos fejlesztés keretében épül egy új kiszolgáló épület és egy 800 fős fedett lelátó a centerpályához, füves és műfüves pályák létesülnek. A PVSK megvásárolta a várostól a szomszédos ingatlanokat is, például a PEAC pályát. Az Orbán Viktor ötletére alapuló, a PVSK-t, az egyetemet és a pécsi önkormányzatot is érintő pécsi ingatlancsereberéről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Nézegessen alapkőletételen készült fotókat!

KategóriákPOP