A volt fideszes országgyűlési képviselő még július végén írta ki a Facebookra, hogy talán nem kéne “hülyegyerekeket” meghívni az évi rendes tusnádfürdői Orbán-koncert köré szerveződő fesztiválra. A szeretlekmagyarország.hu vette észre, hogy a Quimby frontembere most válaszolt.

A cikk a hirdetés után folytatódikA tusványosi fesztivál ideje alatt és után a magyar sajtó idén valamiért nem (csak) Orbán Viktor magasröptű gondolatai és sufnituning jellegű világmagyarázata körül pörgött. Reméljük, ez nem annak a jele, hogy a Kárpátok Prófétája fárad. Kormány- és Fidesz-közelből azért érte bírálat a szervezőket, mert olyan Ellenségeket is beengednek a Szent Libsimentes Rendezvényre, mint a Lovasi András-féle Kiscsillag vagy a Quimby. De a No-Fidesz Coast repperei sem tétlenkedtek, Tamás Gáspár Miklós filozófus például közel 12 ezer karakterben kárhoztatta Lovasit, mondjuk ő pont ellenkező alapállásból, mint a rezsim első emberének tompora körül őgyelgők és rajongóik.

Az egykori villányi borász, később fideszes politikus Tiffán Zsolt, aki egy ideje már csak a Facebookon aktív politikailag, három héttel ezelőtti posztjában idézte Kiss Tibi, a Quimby frontemberének két éve írt versét, ezt:

Miért basszátok szét az országomat,
Miért rúgjátok hasba az ápolót,
Miért ültetitek szamárpadba a tanárokat,
Miért szarjátok szájba az álmodót?

Ti még a Sátánnak is túl gecik vagytok,
Még ő is megvet titeket,
Mert a Sátán bátran vállalja magát,
De ti hívőként lettetek hitetlenek.

Másfél millió káposztafej,
Hibbant elméjű hatalmasok,
Mocsár e táj és a Varangykirály
Ünnepli, amit alkothatott.

De ha lepihentek a büdös sárba
Ugyanúgy, mint a népetek
Én pióca leszek a pusztulásban,
És szívom majd a véretek.

A Varangykirályban sokan akkor Orbán Viktort ismerték fel. Tiffán posztjában azt írja, hogy Tusványos “a nemzeti érzület katalizátora”, ahol “Magyarország Miniszterelnöke minden évben olyan istápot ad a lelkünknek, amely bőven szabályozza hazaszeretetünket”. Éppen ezért számára elfogadhatatlan, hogy a “kvimbi” énekese és egy “másik nyöszörgő” (itt vélhetően Lovasira céloz a költő) felléphetnek a fesztiválon. Szerinte sürgősen ki kéne rúgni, aki hagyja, hogy meghívják őket. Tiffán úgy véli, mindenki tudja, kire gondol. Egy biztos: nem Orbánra.

Kiss Tibi, a Quimby énekese tegnap reagált Tiffán posztjára – vette észre a szeretlekmagyarorszag.hu. Így kezdte: “Ön ugye borász. Alkohol gyártással és annak eladásával foglalkozik. Állítólag jóminőségű terméket hoz létre. De gondolom Ön is tisztában van vele, mi történik, ha azt mértéktelenül, mohón fogyasztják. Amit Ön most tesz, az a gyűlölet mértéktelen fogyasztása az én alkotásomon keresztül.” Éppen ezért arra kéri Tiffán Zsoltot, hogy “fogyasszon mértékletesen”.

KategóriákPOP