Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat két férfi ellen a Pécsi Járási Ügyészség, közölte a hírt a vádhatóság csütörtökön. Az egyik vádlott nem adott elsőbbséget kikanyarodása során a másik vádlott által nagy sebességgel vezetett gépkocsinak, így azok összeütköztek. A balesetben a kanyarodó autó egyik utasa életét veszítette.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz elsőrendű vádlott, egy 75 éves férfi 2018 novemberében Pécs belterületén közlekedett gépkocsijával. Az ő autójában rajta kívül még hárman utaztak. Az idős férfi egy mellékutcából történő kihajtása során nem vette észre, hogy a védett úton érkezik egy másik személygépkocsi. Utóbbi gépkocsit a másodrendű vádlott vezette, és a megengedettnél nagyobb, 85-90 km/órás sebességgel közlekedett ott, ahol legfeljebb hatvannal hajthatott volna.

A két autó összeütközött, az idős férfi által vezetett gépkocsi a szomszédos ház kerítését áttörve a ház udvarába csapódott. A baleset során a kikanyarodó gépkocsiban ülők közül az egyik személy a helyszínen meghalt, míg a másik két utas 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. 

A balesetet az okozta, hogy az idős férfi nem adott elsőbbséget a főúton közlekedő gépjármű részére, a másik autó sofőrje pedig az adott útszakaszon megengedett 60 km/óra sebességet meghaladó sebességgel közlekedett.

Amennyiben a másodrendű vádlott a megengedett sebességgel haladt volna, úgy a baleset elkerülhető lett volna. Az elkövetők cselekménye halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségének a megállapítására alkalmas a vádhatóság szerint.

KategóriákPOP