A hajléktalanság már nem fenyegeti, azonban egy betegség nagyon megnehezítette Kőhidi János életet. A segítői most segítséget kérnek.

A cikk a hirdetés után folytatódikRengeteg megosztás, közösségi összefogás és ennek köszönhetően nagyon sok segítség érkezett az elmúlt éveben János. Az egykori hajléktalanról és fiatal segítőjéről az Abcúg is közölt egy hosszú riportot, amit a Szabad Pécs is átvett. Akkoriban minden rendben is volt, hiszen a Kőhidi János egy felajánlásnak köszönhetően nem csak lakhatáshoz jutott, de közmunkásként is el tudott helyezkedni.

Az idős férfi érdekében Benkő Balázs kereste meg a Szabad Pécset, jelezve, hogy a helyzet most megint nehezebbre fordult. Jánosnál agysorvadást fedeztek fel az orvosok, és az elmúlt pár hónapban nem tudott munkába járni. Ez azt jelenti, hogy kb. 55 ezer forintos közmunkás bér helyett csak táppénzt kap, azaz 30 ezer forint körüli összeget. Ez pedig a gyógyszerekre és villanyszámlára elegendő, megélhetésre nem. Benkő Balázs azt mondta, hogy a tavaly szeptemberben tapasztalt rengeteg jótékonykodás nagyon sokat segített a volt hajléktalan helyzetén. Viszont azóta szinte csak ő és közeli ismerősei segítik a bácsit, illetve az a magánszemély, aki a lakhatást is biztosít az idős férfinak. “A gyógyszerekre, a jelenlegi kezelésre meg van a pénz viszont az egyéb tekintetben az erőforrásaink végére jutottunk. A legnagyobb segítséget most tartós élelmiszerek jelentenék, legutóbb is ezek segítettek a legtöbbet János bácsinak” – mondja Balázs.

Aki segíteni szeretne és tud, az Balázsékkal az alábbi telefonszámokon veheti fel a kapcsolatot: +36 70 422 3024 és +36 30 978 2235.

KategóriákMETÁL