A vagány, egyedi ötleteiről elhíresült polgármester, Alpár György miatt országszerte ismertté lett dél-baranyai, ormánsági falu, Drávaszerdahely speciális zászlóval ünnepli, ha gyermek születik a faluban. Ezt a zászlót nyúlta le a minap egy fiatalember, nem is akárhogyan.

A cikk a hirdetés után folytatódik„Csináltattunk egy kis zászlót, hogy a születést is ünnepeljük ha településünknek új lakosa születik! Ez a vicces fiú ellopta! Ügyesen csinálta, hisz a nyolc kameránkból csak négy rögzitette! Tehát az autó rendszáma is megvan! Tudom nem nagy érték amit elvittél, de a miénk. Ezért ha nem hozod vissza, én is viccből feljelentelek “köztulajdon rongálása, eltulajdonítása” miatt, vagyis a gépkocsi tulajdonosát!” – írta a Facebookon Alpár György, Drávaszerdahely polgármestere néhány napja.

Hogy, amit ír, nyomatékosítsa is, Alpár a térfigyelő kamerák éjjeli képsorait is betette a megosztásba, így látható, hogy a fiatalember nem csak eltulajdonít egy kis zászlót, hanem menetel is vele, mielőtt beülne vele az autójába és elhajtana.

A már mulatós zenei karrierrel is rendelkező, egyedi ötleteiről (árulta faluját, nem hivatalos lemezt készített, amelyen énekelt, hogy a bevételből a falut segítse, bevette külsős alpolgármesternek Polgár Péter zenész-humoristát stb.) elhíresült Alpár hétfőn újabb posztot közölt, azzal, hogy négy nap múltán, hétfőre virradó éjjel a férfi visszavitte a zászlójukat, de már menetelés nélkül.

Beszéltünk a kelet-ormánsági település vezetőjével, aki azt mondta, így legalább nem kell megtennie a feljelentést, még jó, hogy várt néhány napot, hátha lesz hatása a posztjának, és biztos benne, hogy ez vezetett oda, hogy visszakerült a zászlócska. Ahogyan abban is, hogy a fiú, aki talán nem tudta, hogy a település be van kamerázva, megbánta tettét.

Kérdésünkre elmondta, hogy ebben az évben találta ki azt, hogy amellett, hogy a halottaikra emlékeznek a kultúrházukra kitett fekete zászlóval, talán a születések alkalmával is lehetne hasonlóképpen, zászlókihelyezéssel felhívni a figyelmet, ünnepelve az új életet. Éppen ezért két kis zászlót gyártattak le, az egyik kék, a másik rózsaszín, és mindkettőn egy gólya van – nyilván kitalálták, hogy kisfiú és kislány érkezésekor melyik-melyik kerüll ki a szerdahelyi kultúrházra. A mostani egy kis kék zászló volt, ami kb. egy hete lett kitűzve, mielőtt elvitte a tolvaj (általában 2-3 hétig van kint náluk a gyerekszületést jelző kis zászló), de úgy esett, hogy az elmúlt napokban ismét kisgyermek, és ismét kisfiú született Drávaszerdahelyen, így többszörös okuk is volt visszatűzni a kék gólyás zászlócskát.

KategóriákPOP