Strache, a megbukott volt osztrák alkancellár botrányát idézi bizonyos részletekben az, ami Borkai Zsolttal, Győr fideszes polgármesterével történik. Az elmúlt évtizedek legsúlyosabb, de mindenképpen legbulvárosabb magyar poltikai botránya van kibontakozóban. A lényeg azonban nem a kokain, nem a jacht és nem a kurvázás, hanem az, amit az „ördögügyvédje” blog a poltikai maffiáról és a NER működéséről mond.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Vasárnap reggelre újabb blogbejegyzés jelent meg azon a névtelenül vagy egyelőre névtelenül jegyzett blogoldalon (ezazördögügyvédje címen), amely az elmúlt napokban nagyon módszeresen egyik napról a másikra közölt súlyos információkat Borkai Zsoltról, Győr fideszes polgármesteréről.

Az olimpiai bajnok sportolóból lett politikusról egy, magát ügyvédnek mondó ember közölt leleplező bejegyzéseket, amelyek egyre konkrétabbak. Szombaton már egy olyan fotó is megjelent, amelyen Borkai egy luxushajón egy fiatal nővel közösül, vasárnapra pedig már egy pornóoldalra feltöltött két videót is megmutat (közli a linket) az „ördögügyvédje”.

A fotókon és a videókon (amikről lapunk nem tudja megállapítani, hogy valódiak, vagy machináltak-e, csak azt, hogy ha utóbbiak, akkor nagyon ügyes munkák) egy feltehetően „drogos és kurvázós” bulit mutatnak egy jachton, amelyről az „ügyvéd” azt írta, hogy Dubrovnikból indult a hajó, Borkai oda magángéppel ment egy férfival, akinek több magyar nagyvárosban, köztük Pécsett is van kaszinója. És, hogy Borkai számos ilyen, egyenként több milliós hosszú hétvégén lazított.

Mindeközben Borkai – aki az egyre durvább képek után már nem nyilatkozott, azt megelőzően pedig tagadta az őt ért vádakat, szombaton este egy mosolygós családi fotót posztolt a hivatalos, politikusi Facebook-oldalára. Mint az a nagy fotónkon látható, Borkai Zsolt a feleségével, a lányával és a fiával áll együtt, ölelkezve és mosolyogva. A fotó a szombat esti győri Ákos-koncerten készült, és a felirat szerint kitartanak jóban és rosszban. Sokan hozzászóltak, és renegtegen támogatásukról biztosították a győri fideszes polgármestert. Úgy tűnik, sokan nem hisznek a vádaknak, a fotóknak sem, vagy nem érdekli őket, ami történt. Egy kommmentelő azt állította, hogy Borkai a blogbejegyzések miatt már megtette a rendőrségi feljelentést.

Korábban így reagált Borkai, amikor „rágalmak érték”

Nem a pornó a lényeg

Csakhogy, bármennyire is érdekes lehetnek más emberek és családok hálószobatitkai, egyáltalán nem emiatt lehet érdekes és fontos, hanem amiatt, hogy miből is finaszírozza Borkai (vagy az őt a rendszeresnek mondott kéjutazásokra) reptető vállalkozók ezeket a drogos-kurvázós bulikat.

De még csak nem is ez a legfontosabb mindazok közt, amit a magát ügyvédnek mondó ember állít, hiszen ez egyedi eset is lehet.

Az „ördögügyvédje” azt írta ugyanis, hogy ő ügyvédként részt vett a NER számos politikusa (köztük Borkai) és haverjaik legkülönfélébb korrupciós ügyleteiben.

Leírja azokat a módszereket és technikákat, hogy miképpen lopnak ki számolatlanul közpénzt politikusok és „üzletemberek” minisztériumokból, önkormányzatokból, hivatalakoból. És, hogy Magyarországon még akkor sincsenek valódi következményei egy-egy ilyen sötét korrupciós ügynek, ha valamelyik szereplő, például az ostobasága és a mohósága miatt lebukik. Mert a szálak végül, még ilyenkor sem érnek fel a politikusokig. A blogot író ember azt állítja, hogy mindent tud bizonyítani, dokumentumokkal is, és hogy azokat biztonságba is helyezte.

Most azonban egyelőre dokumentumok terén a bulvárra, pornóra és drogokra koncentrált, no meg egyelőre csak Borkaira. De azt is ígérte, hogy jönnek még információk tőle a következő napokban.

Az „ügyvéd” szerint őt már megfenyegették, amikor ki akart szállni a NER sötét oldalának világából, de most eljutott oda, hogy mindent borít.

FRISSÍTÉS – 13.45h – Megnéztük a propimédiát, mit írnak az ügyről

Lefuttatunk egy gyors keresést Pécs három kormányhű online portálján vasárnap délután fél kettő után. Azt kívántuk megnézni, hogy az elmúlt évek egyik legnagyobb magyarországi politikai botrányáról írnak-e valamit. Hát nem írtak, egy szót sem.

És igen, valóban mondhatják azt, hogy ez országos ügy, mit akarunk ezzel, de hát számtalan országos ügyet megírnak. Ráadásul Borkai Pécsett, a PTE-n tanult, és szerzett poszgraduális testnevelő tanári diplomát, illetve a történet egyik szereplőjének Pécsett van kaszinója, aminek a működtetését egészen kivételes állami tenderen nyerheti el valaki.

És igen, azt is mondhatják, hogy mi sem írtunk egy szót sem Wittinghof Tamásról (a Bamán persze volt róla dörgedelmes cikk), amikor Budaörs polgármesterének a pornóvideójáról cikkeztek. Csakhogy egyrészt az egy korábbi videó, ami már korábban is előjött, az előző kampányok során. Másrészt az valóban hálószobatitok, hiszen arról van szó, hogy egy polgármesterként dolgozó férfi megcsalja a feleségét. Igaz, a bulvárba rontó kampány mellett az már érdekes rész, hogy titkos felvétel készült, ezzel a céllal és valószínűsíthetően konkrét politikai megrendelésre.

A PécsMa-n lefutatott keresés 2019. október 6-án délután, a „Borkai” keresőszóra
Nincs találat

Az ezazördögügyvédje blog által bemutatott eset (továbbra is hozzá kell tenni, hogy amennyiben igaz, habár a videók és fotók nagyon meggyőzőek) nem egy egyszerű megcsalás története (és nem a drogra utalunk ezzel), hanem olyan „buli”, amelynek kapcsán felmerülhet az a gyanú, hogy a polgármestert megvesztegették, vagy hogy közpénzekrből zajlott a kéjes hosszú hétvége. Illetve mint írtuk is, itt nem a pornó és a drogok az igazán fontos a közügyek szempontjából, hanem a NER sötét oldalának, a közpénzek eltüntetésének, kiszivattyúzásának felvázolt elmélete. Ráadásul itt annak is van esélye, hogy a felvételek elkészítésének, akkor, amikor a képeket és a képsorokat rögíztették, nem volt konkrét politikai motivációja.

Címkék:
KategóriákPOP