Megint Hoppál Péterről írunk, de ezt a fotót nem nála, hanem Őri László, a baranyai közgyűlés fideszes elnöke Facebook-oldalán találta egy olvasónk. Az iránt érdeklődve küldte el nekünk, hogy szerintünk is problémás-e, amit látunk. Nem mindenki egyenlő?

A cikk a hirdetés után folytatódik



A Baranyai Református Egyházmegye reformáció ünnepi istentisztelete Csányoszrón – ezzel a “címmel” osztott meg néhány fotót vasárnap Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés múlt héten megválasztott elnöke. Pécs volt fideszes alpolgármestere az egyik olyan ismert pécsi politikus a másik volt alpolgármesterrel, Decsi Istvánnal, és természetesen Hoppál Péter országgyűlési képviselővel, a Fidesz pécsi elnökével együtt, akik gyakorló reformátusok. Hoppál a Pécsi Református Kollégium igazgatója is volt.

Az ünnepi istentiszteletet annak örömén tartották, hogy európai uniós támogatással, egy nagyobb nyertes projekt keretében felújítottak két baranyai református templomot, a magyarmecskeit és a csányoszróit. Ami önmagában nagyszerű hír, kétséget kizáróan. (Még akkor is, ha a “kalap”, amiből a nem egészen 50 millió forint kikerült, a településkép javítását célzó forrást jelöl.)

A fotón azonban annyit látunk, hogy Hoppál Péter és Őri László ülnek egymás mellett, és valószínűleg éppen énekelnek az egyik templomi padban, a VIP-helyen (vagy VIP-sorban), előttük a pad könyöklő része egy szép, feliratos terítővel van letakarva: “Vagyok, aki vagyok”.

Az biztos, hogy ez „erős kezdés” az új megyei elnöktől. De, hogy mindez problémás-e? A döntést önökre bízzuk. Szerintünk ettől még Isten előtt minden ember egyenlő és egyformán fontos. A fotó pedig szimbolikus és árulkodó, de nem a hitről vagy a vallásról, és nem a vallásos, hívő emberekről mesél, hanem a jelenlegi magyar politikai, köz- és hitéleti viszonyokról.

KategóriákPOP