Polt Péter feljelentésként értékelte Harangozó Tamás szocialista országgyűlési képviselő kérdését.

A cikk a hirdetés után folytatódikTöbbször is írtunk róla az elmúlt napokban, hogy egy pécsi egyetemista megverése nyomán indult bírósági perben a tanúként beidézett PSN-igazgató Vári Attilának nem hitt a bíróság. Az első és a másodfokú ítélet szerint sem felelt meg a tényeknek a Fidesz jelenlegi polgármesterjelöltjének tanúvallomása.

Emiatt Harangozó Tamás országgyűlési képviselő hivatalos kérdést intézett Polt Péter legfőbb ügyészhez.

Indult-e büntetőeljárás Vári Attila büntetőügyben tett
valótlan tanúvallomása miatt?
” – kérdezte Polttól néhány napja a politikus.

A Parlament honlapján ma megjelent a legfőbb ügyész válaszát tartalmazó dokumentum. Polt Péter megállapította, hogy sem az eljáró bíróságok, sem más nem tett feljelentést hamis tanúzás miatt a szóban forgó büntetőügyben. A legfőbb ügyész viszont a kérdést feljelentésként értékeltelte, amit megküldött a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságnak.

FRISSÍTÉS 2019.10.11.: Cikkünk eredeti címe az volt, hogy “Eljárást kezdeményezett a legfőbb ügyész hamis tanúzás miatt Vári Attila ügyében“. Ezt megváltoztattuk, mivel az ügyészség jelezte, szerintük Polt Péter nem kezdeményezett eljárást az ügyben. Jelezzük azt is, az ügyészség sajtónak küldött közleményével ellentétben lapunk nem azt írta, hogy Vári Attilával szemben kezdeményeztek eljárást, hanem azt, hogy Vári Attila ügyében.

KategóriákMETÁL