Legutóbb tavaly decemberben, majd ez év elején is volt egy nagyobb, sokakat érintő felszólítási kampány. Nem adják fel.

A cikk a hirdetés után folytatódikUtoljára tavaly év végén adtunk hírt arról, hogy százak kaphattak Pécsen fizetési felszólítást a már megszűnt Pécsi Vízművel szemben kialakult állítólagos tartozásukról.

Most, úgy tűnik, újabb kampányt kezdett az a cég, amelynél az egykori pécsi vízszolgáltató ügyfeleinek “aktái” vannak éppen. A pénzügyi szektor részei a követeléskezelő cégek, akik jellemzően nehezen behajtható tartozásokat vásárolnak általában a tartozások összértékénél jóval kevesebb pénzért, majd megpróbálnak annyit behajtani belőlük, amennyit tudnak.

Ez például egy pécsi társasháznak kiküldött csekk

Most éppen egy budapesti ügyvéd küldött leveleket az őt megbízó követeléskezelő cég nevében számos pécsi háztartásba. A Szabad Pécsnek többen is jelezték, hogy kaptak ilyen levelet.

Már tavaly decemberben megírtuk, a levéltől nem kell megijedni, komolyan csak azoknak érdemes foglalkozniuk a dologgal, akik nem most hallanak először hivatalosan a legalább tíz éves tartozásukról. A többiek tartozása lényegében elévült.

Egy olvasónk elküldte a levelet, amit a most felszólítást küldő budapesti ügyvédi irodának írt. Ebben emlékeztet például arra, mekkora számlázási káosz alakult ki 2009-ben a pécsi vízműfoglalás után, amikor a pécsi önkormányzat új vízszolgáltató céget gründolt. Mint írta, erről legkevésbé a fogyasztók tehettek és javasolja, információkért az ügyvéd forduljon pécs akkori polgármesteréhez, Páva Zsolthoz. Azt is kéri olvasónk, hogy a követelés behajtásával megbízott ügyvéd küldje el neki a szerinte ki nem fizetett számla másolatát annak tértivevényes igazolásával, hogy azt a fogyasztónak korábban megküldték és ő azt átvette. Kéri továbbá a hivatalos felszólításokat tértvivevényük másolatával, amivel felszólították a “hátralékos” tartozás megfizetésére. Mivel jogszerű követelés esetén az elévülési idő öt év, kéri annak a tértivevényes felszólításnak a másolatát is, ami az elévülési időt megszakította. A levelet azzal zárja, hogy ha ezeket a kért számlákat, okiratokat, tértivevényeket nem kapja meg, csalás gyanúja miatt feljelentést tesz.

KategóriákMETÁL