A jelenségnek örülünk, hiszen a végtelenül torz magyar médiaviszonyok miatt tényleg minden támogatásra szükségünk van, de a közvetlen kiváltó ok miatt szomorúak vagyunk.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz index.hu-nál kialakult helyzet – amivel mi is elég sokat foglalkoztunk – ismét megmutatta, hogy a magyar médiapiacon egyetlen nem-kormánypárti szereplő sincs biztonságban. Még akkor sem, ha gazdaságilag amúgy stabil a működése. Ez az index-ügy egyik üzenete: bárkivel megtörténhet.

Az országos helyzetet pedig csak fokozza, hogy a fővároson kívül mi is történik. Ugyanis a nyilvánosságot torzító folyamatok ott, vagyis itt, vidéken még nyilvánvalóbbak. A független vidéki sajtó ma már csak kis szigetek formájában van jelen, de ezek is általában csak a nagyobb városokat tudják – lehetőségeikhez mérten – orbanista propagandától mentes információkkal lefedni. 

Mi is ezért dolgozunk. Lehetőségeinkhez mérten.

A Szabad Pécs finanszírozásával kapcsolatos problémákról utoljára 2019 végén írtunk nyilvánosan. Akkor egy hétre fel is függesztettük az oldal működését. Ez, úgy tűnik, hogy elég erős jelzés volt, hiszen a korábbiaknál sokkal több támogatás érkezett hozzánk. Voltak százezres nagyságrendű adományok és – aminek külön örülünk – 150-nél is többen állítottak be kisebb-nagyobb összegű rendszeres utalást. Azonban a kiegyensúlyozott, és a szerintünk ideális, működéshez ez még mindig kevés. Jelenleg is azon dolgozunk, hogy folyamatosan megújulva, az olvasói igényeknek, és persze a szakmai követelményeknek, valamint saját elvárásainknak még jobban megfelelve tudjuk működtetni a Szabad Pécset. 

A látható, érzékelhető változásokat szeptemberre tervezzük, így bővebben ezekről most nem is írnánk. Viszont mindenképpen szeretnénk olvasóinknak és támogatóinknak megköszönni, hogy figyelmükkel és hozzájárulásaikkal segítik a Szabad Pécs működését: Köszönjük! Mert továbbra is valljuk, hogy szabad, független sajtóra szükség van.

A Szabad Pécs szerkesztősége

KategóriákMETÁL