Már megkezdődtek az 5121-es jelű mohácsi összekötő út több mint 2,8 kilométeres szakaszán a felújítási kivitelezési munkálatok. Mindez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint rélsze annak a 2018-ban, az uniós a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül elindult országos programnak, amelyben több mint 526 kilométernyi utat újítanak fel teljes körűen.

A cikk a hirdetés után folytatódikKözlekedésfejlesztés Baranya megyében I. címmel indult el a mohácsi összekötő út 2,8 kilométeres szakaszának a felújítása. A Magyar Közút 608 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg a fejlesztést. Az 5121-es jelű út (Mohács, Budapesti út) felújítása előreláthatóan 120 napot vesz majd igénybe.

A megbízás szerint a kivitelező gondoskodik a meglévő burkolat profilmarásáról, lokális helyeken 7 centiméter vastagságban a kötőréteg cseréjéről és aszfalt kopó-kiegyenlítő réteg beépítéséről. Megújulnak az érintett buszmegállóhelyek is, továbbá a szakemberek kitisztítják az árkokat, a szükséges helyeken padkafolyókákat és átereszeket, a burkolat két oldalán egy-egy méteres nemesített padkát építenek.

A beruházással nőni fog a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási idő is rövidül.

KategóriákPOP