A PSN vezérigazgatóját tanúként hallgatta meg a bíróság korábban, miután két biztonsági őr megvert egy diákot a sportcsarnokban.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Népszava szerint a pécsi sportcsarnok egy kulturális rendezvénynek adott otthont, ami után a biztonsági őrök megvertek egy egyetemistát. A diák feljelentést tett és a két őrző-védőből vádlott lett. Utóbbiak azt állították, hogy az egyetemista tört-zúzott a mosdóban és hogy velük szemben is agresszívan viselkedett, ezért kellett a szokásosnál erélyesebben fellépni vele szemben. Több tanút is meghallagatott a bíróság, a sportcsarnok biztonságáért felelős vezetőt, a rendezvény biztosítását végző cég emberét, illetve Vári Attilát, a sportcsarnokot üzemeltető PSN Zrt. vezérigazgatóját.

Az első és a másodfokú ítélet is a diáknak adott igazat, az indoklás egyértelmű – írja a napilap. A helyszín szemléje, az ott készült fotók cáfolják, hogy a sértett tört és zúzott a mellékhelyiségben. Ráadásul a bíróság a sértett mellett kiálló tanúknak adott hitelt, akik szintén cáfolták a vádlottak verzióját. Így a bíró arra jutott, hogy a vádlottak eljárását menteni igyekvő tanúk – köztük Vári Attila – vallomásának hitelessége megkérdőjelezhető.

Az első fokú bírósági ítélet azt is kimelte: a tanúk megbízhatóságát nagymértékben befolyásolta, hogy függtek-e rendezvényt biztosító cégtől, illetve a vállalkozást megbízó PSN vezetőjétől.

A lap kereste Vári Attilát, aki jelenleg a Fidesz pécsi polgármesterjelöltje, de ahogy lapunk megkeresésére sem reagált az elmúlt hónapokban, úgy ők sem kaptak választ tőle. Azért mi is eljuttattuk kérdéseinket Vári stábjához.

Hogy az eset pontosan mikor történt, nem derül ki a Népszava cikkéből.

Frissítés 14.10: Információink szerint az eset 3-4 éves, az első fokú ítélet 2017-es, a másodfokú 2018-as.

Frissítés 14.20 Nincs helye Vári Attilának a közéletben – ez a címe annak a sajtóközleménynek, amit az elmúlt percekben kapott meg szerkesztőségünk a Mindenki Pécsért Egyesülettől Vári Attila újabb, nyilvánosságra került ügyével kapcsolatban. A közleményből ebben a cikkben csak az általunk legfontosabbnak vélt részeket idézzük.

„Ezúton felszólítjuk Vári Attilát, hogy haladéktalanul mondjon le a pécsi adófizetők pénzéből fenntartott sportcég vezetői posztjáról, a Fideszt pedig arra, hogy azonnal léptesse vissza Pécsnek szánt polgármesterjelöltjét!”

“Azt egyenesen felháborítónak tartjuk, hogy Vári Attila annak ellenére a Fidesz Pécsnek szánt polgármesterjelöltje, hogy csak az elmúlt héten számos mutyigyanús ügylet került róla nyilvánosságra.”

“… minden határon túlmegy, hogy a legfrissebb hírek szerint nem csak hogy nem sikerült igazat mondania igazmondási kötelezettség terhe alatt egy büntetőperben, amire tanúként idézték be, de még a tanúk befolyásolásával is összefüggésbe hozta a bíróság.”

Végül azt írták, hogy Toller Lászlót, Tasnádi Pétert és Páva Zsoltot lehet, hogy voltak, akik nem szerették, vagy nem tartották sikeres polgármesternek őket, de egy dologban egyformák voltak: “erkölcsileg mindenképpen méltók voltak a város vezetésére”. Vári Attila viszont “erkölcsileg már most, polgármesterjelöltként elbukott”.

KategóriákMETÁL