Mága Zoltán Facebook-oldalán is megjelent a péntek esti hálaadó örömkoncertről szóló, fotókkal illusztrált bejegyzés, amit az országosan ismertté lett beteg bükkösdi kisfiú, Zente tiszteletére tartott a hegedűművész.

A cikk a hirdetés után folytatódikMága egyébként 100 jótékonysági koncertből álló sorozattal gyűjt adományokat a rászorulóknak elsősosrban beteg kisgyermekeknek.

Friss hír volt a napokban, hogy Mága a korábbi kulturális tao megszüntetése utáni új támogatási rendszer nagy nyertese, hiszen az állam Mága jótékonysági koncertsorozatát 350 millió forinttal támogatta (könnyű kiszámolni, hogy ez minden egyes koncert esetében 3,5 millió forint támogatást jelent az államtól az adott koncert megszervezésének a költségeire).

Mága a már korábban elkezdődött koncertsorozat nem egy állomásán fideszes politikusok társaságában lépett színpadra, sőt a politikusok szólhattak is ilyenkor az egybegyűltekhez. A koncertsorozat szeptember közepén kezdődött és  persze teljesen véletlenül éppen az önkormányzati választás előtt ér véget. A fellépési helyszínt templomok biztosítják.

Pécsett a Kertvárosi Református-templomban muzsikált a hegedűs. A meghívó szerint Pécsett a koncertre látogatókat Őri László, Pécs fideszes alpolgármestere, megyei közgyűlési elnöki aspiráns köszöntötte.

A program pécsi városházi sajtóajánlója

Forrás: Mága Zoltán Facebook-oldala

A koncertet ugyanakkor Mága Zoltán a beteg bükkösdi kisfiú, a másfél éves Zente tiszteletére is tartotta, aki a család Facebook-posztja szerint nem csak maga is adott pénzt (sajtóinformáció szerint 1 millió forintot amúgy), hanem aktívan segítette is az adománygyűjtést. Ez volt az a poszt, amelyben gyakorlatilag a család leírta (később konkrétan is elmondták), hogy Mészáros Lőrinc az adománygyűjtés végén 100 millió forint adományt utalt át, így lett meg a szükséges 700 millió forint.

Baranyában, a pécsi fellépésen túl Mága Zoltán Komlón is koncertezett.

KategóriákPOP