Az omlási terület már jelentősen benyúlik az egyetem ingatlanára.

A cikk a hirdetés után folytatódikSzeptember 19-én adtunk hírt arról, hogy leomlott az egyetem műszaki karának szomszédságában épülő luxuslakópark leendő, kialakítás alatt álló mélygarázsának északi fala. Ezt követően az építkezés leállt, a hatóság viszont nem reagált kérdéseinkre, amelyek többek között arra is vonatkoztak, hogy várható-e további omlás és hogy veszélyben vannak-e a környező ingatlanok. Annyi biztosnak tűnt, hogy a leomlott partfalrész feletti egyetemi parkoló veszélyben van, mert annak egy részét azonnal lezárták. A napokban észre vettük, hogy már az egész érintett parkolót lezárták, sokkal nagyobb terület van szalagokkal és kerítéssel leválasztva, mint korábban. Kérdéseinkkel megkerestük az egyetemet, a következő választ kaptuk.

A PTE Műszaki és Informatikai Kar nyugati bejárata alatti építkezés kivitelezése vonatkozásában 2019. szeptember 19. napján bejelentéssel éltünk, miszerint a partfal szakszerű megtámasztásának hiánya miatt a PTE ingatlanát, az ott tartózkodók fizikai biztonságát érintően a partfal beomlott. Ezt követően a hatóság az építkezést leállította, az eljárás megindult, a parkoló egy része lezárásra került. 2019. szeptember 27-én a fal tovább omlott, így már jelentősen benyúlik az omlási terület a PTE ingatlanára is. Emiatt újabb bejelentés készült a hatóság felé, és elrendeltük a parkoló teljes lezárását mindaddig, amíg a partoldal szakszerű megtámasztása nem készül el.

Így néz ki jelenleg a leomlott partfal:

A fölötte lévő lezárt parkoló pedig így:

Keleti irányból is nagyobb területet zártak el, mint korábban:

Közvetlenül az omlás után, szeptember 19-én pedig ilyen volt a partfal:

A fideszes vezetésű önkormányzat és fideszes többségű közgyűlés többször is módosította az elmúlt másfél évben a szabályozási tervet itt, ennek nyomán vált lehetővé, hogy ezen az ingatlanon egy 110 lakásos, kétszintes mélygarázzsal rendelkező luxuslakópark épüljön. Ezen kívül pont az omlás napján egy több mint furcsa ingatlancserét is nyélbe ütött a városvezetés és az építtető.


KategóriákMETÁL