Szeméremsértés miatt emelt vádat egy baranyai férfi ellen a Pécsi Járási Ügyészség. A vádhatóság szerint videóüzenetek során mutogatta magát fiatal lányoknak. Sőt, nem először tett ilyet.

A cikk a hirdetés után folytatódikA férfit ugyanis a pécsi ügyészség szerda reggeli sajtóközleménye szerint korábban ugyanilyen jellegű bűncselekmények miatt a bíróság szabadságvesztésre ítélte már egyszer. A férfi a szabadságvesztésből 2018 augusztusában úgynevezett reintegrációs őrizetbe került. Aminek a lényege, hogy a szabadságvesztés büntetés vége előtt az arra jogosult és érdemes elítélt hazamehet, a büntetésének hátralévő részét otthonában töltheti le, elektronikus lábbilinccsel történő ellenőrzés mellett. 

A férfi ezen őrizet alatt lakóhelyén több valótlan profilt hozott létre egy ismert közösségi médiafelületen annak érdekében, hogy azokat később szeméremsértéshez használja fel.

A sajtóközlemény szerint a férfi az általa így létrehozott profilokkal előbb ismerősöket gyűjtött a világhálón, majd olyan lányok oldalát kereste fel, akikkel valamilyen közös ismerősön keresztül kapcsolatba tudott lépni. 

Miután az általa kiszemelt sértettekkel az interneten megismerkedett, a férfi velük üzenetet váltott, illetve videóhívásokat kezdeményezett. 

Ennek során a vádlott 2018 decemberében és 2019 januárjában két kiskorú lánnyal vette fel a kapcsolatot. A lányokkal történő üzenetváltás során a férfi úgy terelte a beszélgetést, hogy a kiskorú sértetteket rávegye arra, hogy a nekik küldött videóüzenetet megnézzék. 

Miután a sértettek a férfi videóüzenetét fogadták, az élő videóhívás során a vádlott a telefon kamerája előtt ülve önkielégítést végzett úgy, hogy a videón az arca nem volt látható, nemiszervét a kiskorú sértetteknek mutogatta.

A vádlott cselekménye az ügyészség szerint szeméremsértés megállapítására alkalmas.

KategóriákPOP