A kampányhajrára sűrűsödött szinte minden avató és bejelentés, de van amit kissé kétkedve fogadunk a fideszes városvezetés elmúlt tíz évének tükrében.

A cikk a hirdetés után folytatódik2014. október 9-én azaz csak néhány nappal az öt évvel ezelőtti önkormányzati választások előtt a fideszes városvezetés egy meglepetés-sajtótájékoztatóra hívta össze a teljes helyi médiát. Akkoriban még nem volt annyira szűk a meghívottak köre, mint az elmúlt 2-3 évben.

Az egykori Hard Rák Café helyén elhelyezett alapkő egy 1,6 milliárd forintos szállodafejlesztést hivatott szimbolizálni, amihez közel 1 milliárd forintos európai uniós támogatást nyert a beruházó. A derült égből felbukkanó egri befektető aztán végül Siófokon vitte véghez a tervet, bár a 92 szoba 70-re csökkent és azért akadtak furcsaságok. Mindenesetre Pécsen nincs azóta se semmi értékelhető építmény a buszpályaudvartól délre eső területen, csak egy parkoló. Tervek persze vannak, magánbefektetőktől vissza is vásárolta a területet az önkormányzat, hiszen elvileg itt lesz a vásárcsarnok, amit ha, akkor NER-barátok építenek.

Üzenet a mának

A történet kísértetiesen hasonlít az olyan bejelentésekhez, mint amit Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója tett a hétvégén Pécsen járva. “Két új négycsillagos szálloda építését is támogathatja” a szervezet, és a bejelentésen természetesen közös kép készült Hoppállal és Várival.

Guller, Vári, Hoppál – Fotó: Vári Attila Facebook-oldala

Guller Zoltán egyébként 2018 márciusában tett nagy bejelentést Pécsen, akkor azt mondta, hogy “az év végére várhatóan kiemelt turisztikai térség lesz a Pécs-Villány-Mohács térség”. Ez rengeteg fejlesztési forrást jelenthetne a régiónak, ahogy ez történt eddig a balaton, tokaji, soproni, debrenceni régiók esetében, ugyanakkor ez a Dél-Baranya tekintetében azóta sem valósult meg.

Ugyanakkor biztos akad, aki nagyon bízik a Magyar Turisztikai Ügynökség szállodafejlesztési pályázatában. Néhány hónapja a miniszterelnöki vő, Tiborcz István pécsi barátja vásárolta meg a Pécsi Vagyonhasznosítótól a Király utcai Aranyhajót, amit pont egy négycsillagos szállodává alakítanának át. Az esetről bővebben itt írtunk.

KategóriákPOP