A Fidesz-KDNP-ÖPE volt polgármesterjelöltje a Fidesz-közeli Pécsi Újság információi szerint lemondott a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatói posztjáról.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz alakuló közgyűlés szünetében még hiába faggattuk, az ex-sportoló nem árulta el, hogy hogyan tovább. Pedig döntéskényszerben volt a politikus, ugyanis önkormányzati cég vezetője nem lehet önkormányzati képviselő, így az összeférhetetlenséget a közgyűlés megalakulását követő 30 napon belül meg kellett szüntetni.

Mint ismert, a Fidesz egyetlen jelöltje sem került be egyéni választókerületből (csak az ÖPE két képviselőjének sikerült a bravúr) az új pécsi közgyűlésbe, így Vári Attila is a kompenzációs listáról kaphatott helyet az immár ellenzéki fideszes képviselőcsoportban. Sokak számára már az is meglepetés volt, hogy tényleg átvette a mandátumát, ráadásul a Pécsi Újság úgy tudja, hogy folytatni kívánja politikai szerepvállalását.

Azzal, hogy az önkormányzati cég ügyvezetői posztjáról lemondott, elképzelhető, hogy elébe ment mások döntésének. Mindenesetre így valószínűleg le kell mondania a végkielégítésről is, ami nem lehetett volna egy rossz összeg, annak tükrében, hogy az elmúlt 10 évben – a Pécsi Stop számítása alapján – kb. 120 millió forintot vihetett haza PSN Zrt-től, csak fizetés címen. A havi 150 ezer forintos lakhatási támogatást nem is számolva.

Frissítés:

Péterffy Attila a Pécsi Stopnak eljuttatott közleményben azt írta, hogy Vári kedden értesítette az önkormányzatot, a lemondás november 14-gyel esedékes. Péterffy tudomásul vette a döntést, ugyanakkor örömét fejezte ki, hogy az olimpiai bajnok sportoló képviselőként kíván érvényesülni:

Véleményem szerint személyében egy ismert sportoló és sportszakmai vezető távozik a város cégének éléről. Ugyanakkor örömmel vettem tudomásul, hogy Vári Attila, bár cégvezetőként nem vesz részt Pécs sportéletében, közgyűlési képviselőként segíti a jövőben az önkormányzat munkáját. Bízom benne, hogy a közös munkánk zökkenőmentes és gyümölcsöző lesz, továbbá remélem, hogy kapcsolatai, ismertsége hozzá fog járulni a továbbiakban a pécsi sportélet hosszútávú fejlődéséhez –

írta Pécs polgármestere.

KategóriákMETÁL